Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΑΕΚ: 3Χ3=Ευρώπη

Η εξασφάλιση μιας θέσης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου είναι για την ΑΕΚ μια (απλή στη θεωρία και δύσκολη στην πράξη) εξίσωση.
Αποτελεί τον ορισμό της τραγικής ειρωνείας. Η μοναδική ομάδα από τις πρώτες έξι του πρωταθλήματος που έχει αξιοποιήσει στο έπακρο την έδρα της στη διάρκεια των πλέι οφ είναι ακριβώς αυτή που αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα με τη μικρή προσέλευση κόσμου στο γήπεδό της: η ΑΕΚ.

Οι Λαρνακείς μετρούν μέχρι στιγμής δύο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο ΓΣΖ (2-1 την Ομόνοια, 1-0 τον ΑΠΟΕΛ) και στο συγκεκριμένο κομμάτι υπερτερούν όλων των ανταγωνιστών τους, οι οποίοι έχουν υποστεί ήδη απώλειες βαθμών σε εντός έδρας παιχνίδια τους.
Αν οι «κιτρινοπράσινοι» διατηρήσουν το απόλυτο στους αγώνες με Απόλλωνα, Ερμή και Ανόρθωση, τότε ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της αναμέτρησής τους με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ θα έχουν εξασφαλισμένη θέση στις διοργανώσεις της UEFA την ερχόμενη περίοδο (σ.σ. σε ποια από τις δύο διοργανώσεις θα εξαρτηθεί από την έκβαση του αγώνα με τους «γαλαζοκίτρινους», αφού σε περίπτωση επικράτησης η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν θα διεκδικεί ακόμη και τον τίτλο).
Η ΑΕΚ, κατά συνέπεια, ορίζει τη μοίρα της. Ό,τι για τους πλείστους συλλόγους είναι ευλογία, για τους Λαρνακείς έχει αποδειχθεί πλειστάκις παγίδα. Μόνο στο τρέχον πρωτάθλημα οι «κιτρινοπράσινοι» έχουν αποτύχει εξάκις να εκμεταλλευτούν ευνοϊκές συγκυρίες για το κάτι παραπάνω.
Μετά την υγιή αντίδραση που επέδειξαν στον αποκλεισμό από το κύπελλο και το εκτός έδρας 1-1 με την Ομόνοια οι προϋποθέσεις εν όψει της 29ης αγωνιστικής είναι άριστες για την ΑΕΚ: υποδέχεται τον εκτός φόρμας και σημαντικά πληγωμένο από τις απουσίες Απόλλωνα, ενώ ταυτόχρονα ο ΑΠΟΕΛ παίζει με την Ομόνοια.

Η ευκαιρία για βαθμολογική αναρρίχηση μοιάζει εκ νέου ιδανική, ωστόσο οι παίκτες του Κρίστιανσεν οφείλουν το Σάββατο να αποδείξουν εμπράκτως ότι έχουν ωριμάσει επαρκώς, ώστε να την αρπάξουν από τα μαλλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου