Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ΑΠΟΕΛ: Με πρωτοεμφανιζόμενη ενδεκάδα

Στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ερμή ο ΑΠΟΕΛ θα διεκδικήσει τη νίκη μ’ ένα αρχικό σχήμα που θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στο τρέχον πρωτάθλημα.
Ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, ορίζει ένα παλιό ποδοσφαιρικό αξίωμα, αλλά ο Τόρστεν Φινκ δεν μπορεί να αποφύγει τον εφιάλτη των πολλαπλών τροποποιήσεων της ενδεκάδας που πραγματοποίησε την πιο πειστική εμφάνιση του ΑΠΟΕΛ στην τρέχουσα περίοδο, αυτής δηλαδή που ξεκίνησε στον πρώτο ημιτελικό κυπέλλου απέναντι στην Ομόνοια.

Οι τιμωρίες των Σέρτζιο, Καρλάο, Μοράις, ντε Βινσέντι και ο τραυματισμός του Σωτηρίου υποχρεώνουν τον Γερμανό όχι απλώς σε αλλαγές, αλλά στην παράταξη μιας ενδεκάδας που δεν έχει συνυπάρξει σε κάποια από τις μέχρι στιγμής 26 αγωνιστικές του εφετινού μαραθωνίου.
Και μόνον η απουσία του Σέρτζιο, ο οποίος δεν έχει χάσει παιχνίδι ως τώρα, αρκούσε για να συμβεί αυτό, ωστόσο η ταυτόχρονη απουσία ακόμη τεσσάρων παικτών-κλειδιά και η διαφαινόμενη επιστροφή στην ενδεκάδα παικτών που απουσίαζαν μακροχρόνια (βλέπε Πάρντο, Βινίσιους, Αλωνεύτης) κάνουν ακόμη πιο περίπλοκη την εξίσωση για τον Γερμανό τεχνικό των πρωταθλητών.

Ο τελευταίος καλείται να βρει τους αντικαταστάτες των απόντων που θα εγγυώνται τη μικρότερη δυνατή απώλεια ομοιογένειας και αυτοματισμών, αφού στον Αρχάγγελο δεν θέλουν καν να  σκέπτονται ενδεχόμενο νέο εντός έδρας στραβοπάτημα, ούτε όμως και ξενέρωμα του κόσμου (σ.σ. αναμένεται να δώσει δυναμικό «παρών» μετά το θρίαμβο επί του αιωνίου αντιπάλου) από μια νίκη με φυματική εμφάνιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου