Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Ανόρθωση: Μετρ των ανατροπών!

Ουδεμία ομάδα στο τρέχον πρωτάθλημα μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει φέρει τα κάτω πάνω σε περισσότερα ντέρμπι απ’ όσα η Ανόρθωση.
Μέχρι και τη 12η αγωνιστική (πρεμιέρα του β’ γύρου) ο κανόνας για το σύλλογο της Αμμοχώστου ήταν απλός και δίχως εξαιρέσεις: ήττα σε κάθε παιχνίδι, στο οποίο δεχόταν πρώτος γκολ. Το κατάμαυρο σερί αριθμούσε έξι παιχνίδια: το εκτός έδρας 2-3 από την Ομόνοια, το εκτός έδρας 0-1 από τον Ερμή, το εκτός έδρας 0-2 από τον ΑΠΟΕΛ, το εκτός έδρας 1-4 από την ΑΕΛ και τα εντός έδρας 0-1 από Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ.

Έκτοτε η «Κυρία» βρέθηκε άλλες έξι φορές να κυνηγά στο σκορ. Ο απολογισμός της όμως έγινε πολύ πιο αξιοπρεπής και ευυπόληπτος: τρεις ήττες (το 0-1 από την ΑΕΚ, το 0-2 από τον Απόλλωνα και το 0-1 από τον ΑΠΟΕΛ, όλα εκτός έδρας) και ισάριθμες νίκες. Με αυτές η ομάδα του Αντρέ Πάους έφτασε τους εννέα κερδισμένους βαθμούς μετά από προβάδισμα αντιπάλου και φιγουράρει (από κοινού με ΑΕΚ και ΑΕΛ) στην κορυφή της σχετικής βαθμολογίας.
Υπάρχει όμως μια ουσιώδης διαφορά μεταξύ των τριών ομάδων. Οι βαθμοί της ΑΕΛ προκύπτουν από μια νίκη και έξι ισοπαλίες, οι αντίστοιχοι της ΑΕΚ από τρεις νίκες: δύο επί ομάδων που παλεύουν για την παραμονή (Αγία Νάπα, Δόξα) και μία σε ντέρμπι (το 2-1 επί της Ομόνοιας στα πλέι οφ).
Οι τρεις νίκες της Ανόρθωσης, από την άλλη, είναι όλες επί μεγάλων αντιπάλων: το εντός έδρας 2-1 επί της Ομόνοιας (13η αγωνιστική), το εντός έδρας 2-1 επί της ΑΕΛ (17η αγωνιστική) και το εκτός έδρας 3-1 επί του Απόλλωνα (26η αγωνιστική)!

Κοινός παρονομαστής αυτών των επιτυχιών η ύψιστη (βαθμολογική και ψυχολογική) σημασία τους: η πρώτη σηματοδότησε την πρώτη νίκη σε ντέρμπι στην τρέχουσα περίοδο, η δεύτερη επέτρεψε το νικηφόρο σερί πέντε αγωνιστικών στο έμπα του 2015 και την εδραίωση στην εξάδα, ενώ η τρίτη φανέρωσε το χαρακτήρα της ομάδας μετά το στραπάτσο απέναντι στην Ομόνοια και τη διατήρησε ζωντανή στην κούρσα για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου