Σάββατο 4 Απριλίου 2015

ΑΕΚ: Επτά χρόνια φαγούρα!

Μετά από οκτώ παιχνίδια η ΑΕΚ έχει οιωνούς για να αισιοδοξεί ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για μια εντός έδρας νίκη επί του ΑΠΟΕΛ.
Αυτή τη χρονιά συμπληρώνεται μια 60ετία από την πρώτη προβολή της ταινίας «Επτά Χρόνια Φαγούρα» με πρωταγωνίστρια την Μέριλιν Μονρόε, η οποία λειτουργεί ως πρόσκληση στην αμαρτία για έναν πιστό οικογενειάρχη.

Στην επταετή φαγούρα της ΑΕΚ για μία εντός έδρας νίκη επί του ΑΠΟΕΛ στο πρωτάθλημα σε ρόλο… Σειρήνας είναι το 1-0 της 12ης Απριλίου 2008, στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής των πλέι οφ. Έκτοτε οι «κιτρινοπράσινοι» επιζητούν μάταια επί οκτώ παιχνίδια (0-2-6) τον τρόπο να τερματίσουν το αρνητικό σερί τους ως οικοδεσπότες μετά το νικηφόρο τέρμα του Ζοάο Πάιβα (86’). Σημειώνεται ότι και την περίοδο 2007/08 οι Λαρνακείς είχαν ηττηθεί εντός έδρας από τους «γαλαζοκίτρινους» στην κανονική περίοδο (0-3), ακριβώς δηλαδή όπως και στην τρέχουσα (0-2)!
Προπονητής της ΑΕΚ σ’ εκείνη την ιστορική νίκη ήταν ο Νίρ Κλίνγκερ, δηλαδή ένας Ισραηλινός, όπως άλλωστε και ο Ραν Μπεν Σιμόν, υπό τον οποίο η ΑΕΚ πανηγύρισε τη μέχρι σήμερα τελευταία νίκη της επί του ΑΠΟΕΛ:  το 1-0 στο ΓΣΠ στις 27 Απριλίου 2013, για την τέταρτη αγωνιστική των πλέι οφ. Σκόρερ σ’ εκείνο το παιχνίδι είχε χριστεί ο Άλεξ ντα Σίλβα (78’).
Με άλλα λόγια, οι πιο πρόσφατες επιτυχίες των «κιτρινοπρασίνων» επί των «γαλαζοκιτρίνων» σημειώθηκαν στα πλέι οφ, μήνα Απρίλιο, με αλλοδαπό προπονητή στον πάγκο και με αλλοδαπό σκόρερ στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης. Συνεπώς, τουλάχιστον από πλευράς οιωνών, η ΑΕΚ νομιμοποιείται να ελπίζει πως ήλθε η ώρα να βάλει τέλος στην επταετή φαγούρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου