Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

ΑΠΟΕΛ: Τριάρα με τριάρα έχει διαφορά

Παρά την επιστροφή της ομάδας του στην κορυφή του πρωταθλήματος μετά από ένα μήνα, ο Τόρστεν Φινκ έχει κάθε λόγο να κρατά άπαντες σε εγρήγορση.
Μετά το 3-0 επί της Ομόνοιας, με το οποίο όδευσε στη διακοπή του Πάσχα, ο ΑΠΟΕΛ επιβλήθηκε χθες με το ίδιο σκορ του Ερμή. Σαν να μην πέρασε μια μέρα; Ναι, για όσους αρκούνται σε μια απλοϊκή κι επιφανειακή σύγκριση αποτελεσμάτων. Όχι, για τον Τόρστεν Φινκ, ο οποίος γνωρίζει άριστα πόσα εξαρτώνται για το μέλλον του ιδίου και της ομάδας του από την επιτυχημένη υπεράσπιση των εγχώριων πρωτείων.

Έχοντας βιώσει εκ των έσω την αστάθεια των «γαλαζοκιτρίνων» στην τρέχουσα περίοδο ο Γερμανός συνειδητοποιεί πόσο εύκολο είναι να παρασυρθούν οι παίκτες και οι οπαδοί από τα κέρδη της χθεσινής αναμέτρησης στο ΓΣΠ: έπειτα από τρεις αγωνιστικές ο ΑΠΟΕΛ κράτησε ξανά το μηδέν στην άμυνα, επέστρεψε στις επιτυχίες και προσπέρασε εκ νέου τον Απόλλωνα στην κορυφή της βαθμολογίας.
Επιπροσθέτως η χθεσινή νίκη ήταν η πιο ευρεία μετά το (επίσης εντός έδρας) 4-0 επί του Εθνικού Άχνας στις αρχές Φεβρουαρίου. Κατά σύμπτωση(;) και σ’ εκείνο το παιχνίδι είχε «οργιάσει» ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης, ο οποίος ήταν τρομερά ορεξάτος και ο κορυφαίος της ομάδας του απέναντι στον Ερμή.
Οι «φτεροπόδαροι», ωστόσο, παρουσιάστηκαν με μια τόσο αλλαγμένη κι αποδυναμωμένη ενδεκάδα, ώστε η όποια απόπειρα εξαγωγής συμπερασμάτων από το χθεσινό παιχνίδι να ισοδυναμεί με ματαιοπονία και να οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς.
Από την αναμέτρηση στο ΓΣΠ ο ΑΠΟΕΛ οφείλει να κρατήσει ως κέρδος την έκτιση της ποινής τεσσάρων βασικών μονάδων και την εξοικονόμηση δυνάμεων εν όψει των τριών επερχόμενων αγώνων σε διάστημα δέκα ημερών (Ομόνοια στο κύπελλο, Ανόρθωση και Ομόνοια στο πρωτάθλημα).

Σε αυτές τις αναμετρήσεις οι «γαλαζοκίτρινοι» θα πρέπει να παίξουν πολύ καλύτερα για πολύ μεγαλύτερο διάστημα, αν θέλουν να οδηγηθούν με πλεονέκτημα στο εκτός έδρας ντέρμπι με τον Απόλλωνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου