Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

ΑΠΟΕΛ: Τέλος οι δικαιολογίες

Όσο αυξάνονται οι διαθέσιμες επιλογές του Τόρστεν Φινκ, τόσο μειώνονται τα ελαφρυντικά για τον ΑΠΟΕΛ.
Στην αυριανή εξόρμηση στο ΓΣΖ ο πρωταθλητής θα έχει το πιο ελαφρύ απουσιολόγιο εδώ και μήνες. Μ’ εξαίρεση τον Εφραίμ ο προπονητής των «γαλαζοκιτρίνων» μπορεί να ποντάρει σε όλο το ρόστερ, με αποτέλεσμα να αποκτά μια ευρεία γκάμα για τη στελέχωση της ενδεκάδας και την τακτική διαχείριση κάθε αγώνα.

Επτά στροφές πριν το τέλος της αγωνιστικής περιόδου αυτό σημαίνει ότι δικαιολογίες, άλλοθι και ελαφρυντικά παραμερίζονται πλέον. Όσες αμφιβολίες κι ενστάσεις κι αν υπάρχουν για το αν το νυν έμψυχο δυναμικό είναι το πληρέστερο και το ποιοτικότερο, είναι καθολικά αποδεκτό πως το ρόστερ του ΑΠΟΕΛ είναι το πλέον ακριβοπληρωμένο -και η επένδυση έγινε με γνώμονα (και) την επιτυχημένη υπεράσπιση των εγχώριων τίτλων.
Επιπροσθέτως η αύξηση των διαθέσιμων εναλλακτικών για τον Φινκ σηματοδοτεί και την αντίστροφη μέτρηση, προκειμένου η ομάδα να αρχίσει να συνδυάζει νίκες με πειστικές εμφανίσεις. Οι «γαλαζοκίτρινοι» παραμένουν επτά μήνες μετά την έναρξη του πρωταθλήματος υπόχρεοι αυτής της απόδειξης και το αυριανό παιχνίδι με την ΑΕΚ προβάλλει πλέον ως η ιδανική συγκυρία για να γίνει το πρώτο βήμα.

Άλλωστε για τον ΑΠΟΕΛ η διατήρηση της κορυφαίας εκτός έδρας επίδοσης στην κατηγορία είναι «εκ των ων ουκ άνευ» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αφού ως οικοδεσπότης μετρά ήδη μισή ντουζίνα ισοπαλίες σε 13 παιχνίδια. Μεταξύ αυτών (των ισοπαλιών) και το 4-4 του β’ γύρου απέναντι στην ΑΕΚ που οφείλει -από πλευράς τακτικής- να αποτελέσει τον οδηγό για το αυριανό παιχνίδι στο ΓΣΖ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου