Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Απόλλων: Πρώτος, αλλά σε μειονεκτική θέση

Μολονότι απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής, ο Απόλλων ευρίσκεται ήδη σε δυσχερή θέση -όχι μόνο ένεκα των εμφανίσεών του.
Μετά από τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές των πλέι οφ εκτός στόχου έχει τεθεί μόνο μια ομάδα (Ερμής). Είναι και η μοναδική ομάδα, έναντι της οποίας ο Απόλλωνας έχει υπέρτερη βαθμολογική συγκομιδή στη β’ φάση του πρωταθλήματος (4 έναντι 3). Τραγική ειρωνεία; Οι βαθμοί του Ερμή κατακτήθηκαν με νίκη επί του συλλόγου της Λεμεσού…

Μέχρι την 26η αγωνιστική η ομάδα με τη χειρότερη εκτός έδρας επίδοση στην πρώτη εξάδα ήταν η Ανόρθωση (4-1-7). Και ακριβώς από αυτήν την ομάδα οι «κυανόλευκοι» γνώρισαν το Σάββατο την πιο βαριά εντός έδρας ήττα τους μετά το 2-5 από την ΑΕΚ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.
Η πρώτη εντός έδρας ήττα του Απόλλωνα υπό τον Ιοάν Αντόνε ήταν συνάμα και η πρώτη του στο πρωτάθλημα σε παιχνίδι, στο οποίο έχει ανοίξει το σκορ. Στα προηγούμενα 17 μετρούσε 16 νίκες και μία ισοπαλία.
Τελευταίο, αλλά όχι ήσσονος σημασίας: μεταξύ των ομάδων που διεκδικούν ευρωπαϊκό εισιτήριο οι «κυανόλευκοι» είναι οι μόνοι που έχουν ηττηθεί εντός έδρας, δίχως να έχουν κερδίσει εκτός (όπως έχει πράξει δηλαδή η Ανόρθωση).
Τα προαναφερθέντα δεν είναι τεκμήρια μόνον της κάμψης στην απόδοση του Απόλλωνα, αλλά και της δυσχερούς θέσης, στην οποία ευρίσκεται ο σύλλογος έναντι των λοιπών ανταγωνιστών του παρά την πρωτοκαθεδρία του στη βαθμολογία. Αυτή η πρωτιά είναι απότοκο των εμφανίσεών του στην κανονική περίοδο και, αν δεν σημειωθεί άμεση κι εντυπωσιακή ανάκαμψη, σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν.
Ο Αντόνε ξεκίνησε εντυπωσιακά στα πρώτα τρία ντέρμπι της θητείας του στον «κυανόλευκο» πάγκο (3-0 την Ομόνοια, 0-0 με τον ΑΠΟΕΛ, 1-0 την Ανόρθωση), έκτοτε όμως ηττήθηκε με κάτω τα χέρια στο ΓΣΖ (1-3), νίκησε με δώρα του αντιπάλου 3-2 τον Ερμή στο «Τσίρειο», πήρε στις καθυστερήσεις 3-3 από την ΑΕΛ, επικράτησε 2-1 της Ομόνοιας στο ΓΣΠ, ηττήθηκε με αριθμητικό πλεονέκτημα 1-0 από τον ΑΠΟΕΛ στο ίδιο γήπεδο, κατέβαλε 2-0 την ελλιπή Ανόρθωση στο «Τσίρειο», ενώ στα πλέι οφ ηττήθηκε στο «Αμμόχωστος», πήρε τυχερό 1-0 επί της ΑΕΚ, δεν κέρδισε τον ελλιπέστατο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ (2-2) και ηττήθηκε εντός έδρας με ανατροπή από την Ανόρθωση.

Στην αδιαμφισβήτητη κάμψη απόδοσης και αποτελεσμάτων έρχεται να προστεθεί και η αδυναμία της ομάδας να αξιοποιήσει το βάθος του ρόστερ της και την απουσία πρόσθετων υποχρεώσεων μετά τον αποκλεισμό από το κύπελλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι την περίοδο που ο Απόλλων θα έπρεπε να εμφανίζεται πιο φρέσκος του το παθητικό του στο β’ ημίχρονο είναι σχεδόν υπερδιπλάσιο των ανταγωνιστών του! Πώς να μην υπάρχει εντονότατος προβληματισμός;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου