Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

ΑΕΛ: ΓΣΖ και στο βάθος… Τσίρειο

Μολονότι η πίεση της πρόκρισης τη βαραίνει περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα στα ημιτελικά του κυπέλλου, η ΑΕΛ είναι το αουτσάιντερ στην αποψινή αναμέτρηση με την ΑΕΚ.
Από τη στιγμή της αποτυχίας εισόδου της στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος, η ομάδα του Χριστάκη Χριστοφόρου ήταν δεδομένο πως θα έπρεπε να πορευτεί με την πίεση των απανωτών τελικών στο θεσμό του κυπέλλου. Ακόμη κι όσοι εκτιμούσαν ότι στην κλήρωση της ημιτελικής φάσης η τύχη της έκλεισε πονηρά το μάτι βγάζοντας από το δρόμο της τους δύο «αιωνίους» της Λευκωσίας, σίγουρα θα έχουν αναθεωρήσει ένεκα της αγωνιστικής κατάστασης της ΑΕΚ τις τελευταίες εβδομάδες.

Η φόρμα, το λευκό απουσιολόγιο και το πλεονέκτημα έδρας του αντιπάλου καθιστούν την ΑΕΛ αουτσάιντερ απόψε στο ΓΣΖ. Ασφαλώς η είσοδος στον τελικό παραμένει ο στόχος, αλλά εν τη απουσία μισής ντουζίνας ποδοσφαιριστών (των τιμωρημένων Σιέλη, Νικολάου, Σατσέτι, Ταγκμπατζούμι και των τραυματιών Εσπάνια, Ιονίτσα) ο σύλλογος της Λεμεσού έχει ως ύψιστη επιδίωξη στον πρώτο ημιτελικό την εξασφάλιση ενός αποτελέσματος που θα μεταθέσει για τον επαναληπτικό την έκβαση της πρόκρισης.
Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος… Χριστοφόρου, δηλαδή εξπέρ στα νοκ άουτ παιχνίδια, για να αντιλαμβάνεται ότι η ΑΕΛ βολεύεται να διεκδικήσει το εισιτήριο για τον τελικό ενώπιον του δικού της κοινού και με τους (τιμωρημένους απόψε) Σιέλη, Νικολάου, Σατσέτι, Ταγκμπατζούμι διαθέσιμους.

Για να έχει όμως αυτήν την ευκαιρία, θα πρέπει απόψε να αριστεύσει στην τακτική διαχείριση του αγώνα, στον έλεγχο του ρυθμού, στην κάλυψη των κενών της και στην αξιοποίηση όποιων ευκαιριών (είτε από στημένες μπάλες είτε από αντεπιθέσεις). Δεδομένων δηλαδή της φόρμας του αντιπάλου και των δικών της απουσιών, η ΑΕΛ ψάχνει απόψε μία από τις πλέον μεστές εμφανίσεις της στη σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου