Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΑΠΟΕΛ: Απέναντι στην αστάθεια

Οι πρωταθλητές επιθυμούν ο πρώτος ημιτελικός του κυπέλλου να γίνει η απαρχή της σταθεροποίησής τους σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, αλλά οι συνθήκες δεν είναι οι ευνοϊκότερες.
Πώς γίνεται η εξαίρεση κανόνας; Για τον ΑΠΟΕΛ της περιόδου 2014/15, και κατ’ ακρίβεια της τελικής ευθείας στις δύο εγχώριες διοργανώσεις, αυτό είναι το ερώτημα (όχι του ενός εκατομμυρίου ευρώ, αλλά) του -δεύτερου στη σειρά- νταμπλ.

Στο 3-0 επί της Ομόνοιας για τον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου οι «γαλαζοκίτρινοι» για πρώτη φορά στη σεζόν συνδύασαν σε ντέρμπι το τερπνόν μετά του ωφελίμου και παρουσίασαν σε τόση διάρκεια τα στοιχεία που από το περασμένο καλοκαίρι τους είχαν χρίσει αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη διατήρηση των εγχώριων πρωτείων.
Το ζητούμενο για τα εναπομένοντα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο είναι η διατήρηση της μηχανής σε υψηλές στροφές, ωστόσο η αστάθεια και η πληθώρα μετριότατων εμφανίσεων το περασμένο οκτάμηνο δεν διαγράφονται μονοκονδυλιά.
Η διακοπή λόγω Πάσχα δεν ήταν βοηθητική στη συντήρηση του καλού ρυθμού, ενώ κόντρα στον (αποψιλωμένο και μάλλον αδιάφορο Ερμή) οι απουσίες των Σέρτζιο, Καρλάο, Μοράις, ντε Βινσέντι (τιμωρημένοι) και Σωτηρίου (τραυματίας) επιβάλλουν σημαντικές αλλαγές στην ενδεκάδα και δυσχεραίνουν την προσπάθεια για νέα πειστική εμφάνιση.
Στον επαναληπτικό με την Ομόνοια ο Τόρστεν Φινκ θα έχει κατά πάσα πιθανότητα ξανά διαθέσιμους τους πλείστους παίκτες του, ωστόσο το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα σε συνδυασμό με το επόμενο, εξαιρετικά κρίσιμο παιχνίδι πρωταθλήματος (με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος») συνηγορούν περισσότερο υπέρ μιας πιο συντηρητικής προσέγγισης (με μπόλικη τακτική και διαχείριση προβαδίσματος) παρά υπέρ ενός νέου ποδοσφαιρικού γκαλά.

Αν όμως κάτι έχει αποδείξει πέραν πάσης αμφιβολίας ο ΑΠΟΕΛ της τρέχουσας περιόδου είναι η ικανότητά του να διαψεύδει τις προσδοκίες. Στα τρία τέταρτα της σεζόν το έπραξε κινούμενος στα ρηχά, δεν αποκλείεται στο τελευταίο κομμάτι της να το πράξει κινούμενος στην αντίθετη κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου