Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Ανόρθωση: Το ευκαιριακό πλεονέκτημα

Η εκτός έδρας νίκη επί του πρωτοπόρου Απόλλωνα ήταν ένα δείγμα του τι θα μπορούσε να διεκδικεί η Ανόρθωση, αν είχε μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ.
Με τη χαρακτηριστική παρρησία του ο Αντρέ Πάους απέδωσε τον πρόσφατο θρίαμβο της ομάδας του στο «Τσίρειο» σε δύο πλεονεκτήματα: τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του και τη 19μελή αποστολή της.
Το πρώτο πλεονέκτημα είναι εύκολο να το αντιληφθεί κάποιος. Με σωστά οργανωμένη, συμπαγή άμυνα που δεν άφηνε χώρο επιτάχυνσης στους γοργοπόδαρους επιθετικούς του Απόλλωνα οι απειλές για την εστία του Καμίνσκι ελαχιστοποιήθηκαν, με τη σωστή, γρήγορη μεταφορά της μπάλας στην επίθεση η αντίπαλη άμυνα ευρισκόταν συχνά σε ανισορροπία. Το αποτέλεσμα; Ο σύλλογος της Αμμοχώστου πέτυχε -για πρώτη φορά στην τρέχουσα περίοδο- τρία γκολ σε εκτός έδρας αναμέτρηση με ομάδα της πρώτης εξάδας.

Το δεύτερο πλεονέκτημα αφορά την αχίλλειο πτέρνα της εφετινής Ανόρθωσης και τον μεγάλο καημό του Ολλανδού προπονητή. Ο τελευταίος έφτασε στο σημείο να υπογραμμίζει τη σημασία καταρτισμού 19μελούς αποστολής, διότι οι τραυματισμοί και οι τιμωρίες συχνά δεν του επιτρέπουν να βγάλει καν πλήρη αποστολή μέσα από το 25μελές ρόστερ.
Απέναντι στον Απόλλωνα ο Πάους είχε αφ’ ενός την ευκαιρία να στελεχώσει μια απόλυτα ανταγωνιστική ενδεκάδα, αφ’ ετέρου να έχει στον πάγκο επαρκείς ποιοτικές εναλλακτικές, προκειμένου να διαχειριστεί και το σκορ και τα μικροπροβλήματα που προέκυψαν στη διάρκεια του αγώνα. Υπενθυμίζεται απλώς ότι από τους νεοεισελθόντες οι Γκονσάλβες και Αβραάμ θεωρούνται βασικοί και ο Μαραγκός έφτασε ήδη τις 17 συμμετοχές στο τρέχον πρωτάθλημα.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πού θα μπορούσε να ευρισκόταν και τι θα μπορούσε να διεκδικεί σήμερα η Ανόρθωση, αν η θερινή ενίσχυσή της ήταν πιο γρήγορη και η αντίστοιχη χειμερινή πιο ποσοτική, όπως επίμονα ζητούσε ο Ολλανδός τεχνικός. Ανεξαρτήτως τελικού πλασαρίσματος το νικηφόρο πέρασμα από το «Τσίρειο» αποτελεί ακόμη ένα ηχηρό μήνυμα (πρώτιστα και κύρια προς τον αθλητικό διευθυντή Τεντ φαν Λέουβεν) για το τι οφείλει να διορθώσει εν όψει της νέας περιόδου η Ανόρθωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου