Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Ανόρθωση: Αναζητεί την ιδανική ενδεκάδα

Και στο έκτο παιχνίδι της χρονιάς απέναντι στον ΑΠΟΕΛ η Ανόρθωση είναι πιθανό να εμφανιστεί με διαφορετική ενδεκάδα.
Πέντε παιχνίδια, τέσσερις ήττες, μία ισοπαλία, μηδέν γκολ. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός της Ανόρθωσης στις αναμετρήσεις της με τον ΑΠΟΕΛ είναι τόσο απογοητευτικός όσο και ελάχιστα αντιπροσωπευτικός του πραγματικού ισοζυγίου δυνάμεων μεταξύ των δύο ομάδων.

Από τα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου ως και τις αρχές του Μαρτίου ο Αντρέ Πάους δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι δεν δοκίμασε -πάντα στο μέτρο των διαθέσιμων επιλογών- τα πάντα, προκειμένου να οδηγήσει την «Κυρία» στη νίκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πέντε παιχνίδια απέναντι στους «γαλαζοκιτρίνους» ο Ολλανδός έχει χρησιμοποιήσει ήδη πέντε ενδεκάδες και συνολικά 19 παίκτες, εκ των οποίων ανελλιπώς το «παρών» έχουν δώσει μόλις τέσσερις: οι Νούχου, Μαϊσουράτζε, Μάκος και Λαΐφης.
Η συμμετοχή του τελευταίου στο σαββατιάτικο παιχνίδι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Ενδεχόμενη απουσία του θα αφαιρέσει σημαντική ποιότητα από την «Κυρία», για την οποία ωστόσο η ύψιστη προτεραιότητα είναι η εύρεση της κατάλληλης στελέχωσης από τη μέση και μπροστά, προκειμένου να έρθουν τα απαραίτητα για τη νίκη γκολ.
Στο πλαίσιο αυτό (και ειδικά αν λείψει ο Λαΐφης και παίξει ως στόπερ ο Μάκος) δεν αποκλείεται ο Πάους να επιλέξει είτε μια επιθετική εκδοχή του 4-2-3-1 με τον Αμπουρτζάνια ως παρτενέρ του Μαϊσουράτζε μπροστά από την άμυνα (όπως στον επαναληπτικό προημιτελικό του κυπέλλου) είτε ένα 4-1-4-1 με τον Μαϊσουράτζε ως μοναδικό κόφτη.
Τόσο ο τακτικός σχηματισμός όσο και η στελέχωση της ενδεκάδας θα κριθούν από τον προσανατολισμό που θα θελήσει να δώσει στην ομάδα του ο Πάους όσο και από το πώς και πού θα αποφασίσει ότι θέλει να χτυπήσει την άμυνα του ΑΠΟΕΛ. Δεδομένου πάντως πως η «Κυρία» έχει πολύ μικρότερα περιθώρια στραβοπατήματος απ’ ό,τι ο αντίπαλός της η λογική υπαγορεύει πως δύσκολα θα καταφύγει σε μια συντηρητική προσέγγιση του αγώνα.

ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΕΛ
Α’ γύρος (ΓΣΠ, 24.09.2014, 2-0): Βέγκα - Άντιτς, Σεράν Πόλο, Λαΐφης, Νούχου - Μάκος, Μαϊσουράτζε - Κάλβο (82’ Μαραγκός), Αμπουρτζάνια, Μακρής (75’ Αβραάμ) - Γιακοβένκο (86’ Γκαρσία).
Β’ γύρος (Αντώνης Παπαδόπουλος, 05.12.2014, 0-1): Καμίνσκι - Δημητρίου, Χόλγκερσον, Μάκος, Νούχου - Μαϊσουράτζε, Λαΐφης - Κάλβο, Γκαρσία (64’ Εντέ), Αβράαμ (84’ Γιακοβένκο) - Μακρής.
Α’ προημιτελικός κυπέλλου (Αντώνης Παπαδόπουλος, 04.03.2015, 0-0): Καμίνσκι - Δημητρίου, Χόλγκερσον, Λαΐφης, Νούχου - Μαϊσουράτζε, Μάκος - Κυριάκου (80’ Κωνσταντίνου), Αμπουρτζάνια (90’ Μαραγκός), Εντέ - Γκονσάλβες.
Α’ γύρος πλέι οφ (ΓΣΠ, 07.03.2015, 1-0): Καμίνσκι - Δημητρίου, Χόλγκερσον, Λαΐφης, Νούχου - Μαϊσουράτζε, Μάκος - Κάλβο (46’ Μακρής), Αμπουρτζάνια, Εντέ - Γκονσάλβες.

Β’ προημιτελικός κυπέλλου (ΓΣΠ, 11.03.2015, 2-0): Καμίνσκι - Δημητρίου, Λαΐφης, Μάκος (71’ Σεράν), Νούχου (79’ Μαραγκός) - Μαϊσουράτζε, Αμπουρτζάνια - Κάλβο, Εντέ (89’ Ανδρέου), Μακρής - Γκονσάλβες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου