Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Απόλλων: Ανοιχτές πληγές και… δεμένα χέρια

Πού υστερεί και χρήζει βελτίωσης ο Απόλλωνας σε σύγκριση με του άμεσους ανταγωνιστές του στις εναπομένουσες αγωνιστικές.
Ο Απόλλωνας έχει τις περισσότερες νίκες και την καλύτερη επίθεση στην κατηγορία, ωστόσο τέσσερις στροφές πριν το πέσιμο της αυλαίας του πρωταθλήματος δεν μπορεί να αισθάνεται ήσυχος ούτε καν για την έξοδό του στην Ευρώπη.

Το πρόσφατο στραβοπάτημα με τον Ερμή έχει μετατρέψει τους «κυανολεύκους» σε καζάνι που βράζει, με αποτέλεσμα να επιχειρείται πανταχόθεν ο κατευνασμός των οξυμμένων πνευμάτων, η βελτίωση της ψυχολογίας και η διασφάλιση κλίματος ενότητας και ομοψυχίας.
Τα προαναφερθέντα είναι απαραίτητα, προκειμένου η ομάδα να παραμείνει στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, όμως η κατάκτησή του περνά μέσα από τη διόρθωση των αγωνιστικών προβλημάτων. Και σε αυτόν τον τομέα ο Τον Κάανεν μοιάζει να έχει ν’ ανέβει έναν… Γολγοθά.
Ο Απόλλωνας «τρέχει» το μεγαλύτερο σερί του άνευ νίκης στο τρέχον πρωτάθλημα (τέσσερις αγωνιστικές). Ήδη έχει ξεπεράσει τις αντίστοιχες επιδόσεις της Ανόρθωσης (δύο), της Ομόνοιας, της ΑΕΚ (αμφότερες από τρεις) και «φλερτάρει» με την ισοφάριση αυτής του ΑΠΟΕΛ (πέντε).
Από τις ομάδες της πρώτης εξάδας ουδεμία έχει πετάξει τόσους λίγους βαθμούς μετά από προβάδισμά της όσους ο Απόλλων (5), ο οποίος όμως είναι ο μοναδικός στον α’ όμιλο που δεν έχει ούτε νίκη μετά από προβάδισμα αντιπάλου (0-3-6). Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η ΑΕΚ και Ανόρθωση έχουν από εννέα βαθμούς με ανατροπές, η Ομόνοια οκτώ, Ερμής και ΑΠΟΕΛ από επτά.
Σημειώνεται επίσης ότι σε 16 παιχνίδια με ομάδες του α’ ομίλου οι «κυανόλευκοι» έχουν κρατήσει το μηδέν μόλις στα πέντε, ενώ από τις πέντε αφλογιστίες τους σε 28 αγωνιστικές οι τέσσερις καταγράφηκαν απέναντι στις ομάδες της πρώτης εξάδας.
Το παθητικό των 35 τερμάτων είναι το χειρότερο μεταξύ των διεκδικητών ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου (του Ερμή εξαιρουμένου, δηλαδή), ενώ τα 22 γκολ που έχουν δεχτεί στην επανάληψη είναι περισσότερα από τις αντίστοιχες επιδόσεις των υπολοίπων πέντε ανταγωνιστών του (ΑΠΟΕΛ κι Ομόνοια μετρούν από 11, ΑΕΚ και Ερμής από 17 και η Ανόρθωση 18).

Ότι όλοι οι προαναφερθέντες τομείς χρήζουν βελτίωσης είναι ευκόλως εννοούμενο. Εύκολα αντιληπτό όμως (οφείλει να) είναι επίσης ότι -εν τη ταυτόχρονη απουσία μονάδων όπως οι Αντράντε, Βασιλείου, Αγγελή και Ρομπέρ- τα χέρια του Κάανεν, ιδίως σε ό,τι έχει να κάνει με την αμυντική θωράκιση, είναι πρακτικά… δεμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου