Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Ομόνοια: Ένα γκολ, πολλά τα κέρδη

Αν και δεν συνδυάστηκε από απόδοση υψηλού επιπέδου, η επικράτηση της Ομόνοιας επί του Ερμή στο «Αμμόχωστος» ήταν πολύπλευρα σημαντική.
Το χθεσινό παιχνίδι ήταν ήδη το τρίτο στα πλέι οφ, το οποίο το «τριφύλλι» έδωσε κυριακάτικα, ήτοι μια μέρα μετά από τις άλλες δύο αναμετρήσεις στον α’ όμιλο. Οι σαββατιάτικες νίκες της ΑΕΚ (επί του ΑΠΟΕΛ) και της Ανόρθωσης (επί του Απόλλωνα) εξασφάλισαν μεν ότι η απόσταση από την κορυφή δεν θα αυξανόταν, απειλούσαν όμως να ρίξουν τους «πρασίνους» στην πέμπτη θέση και στο -5 από την τρίτη (σ.σ. που δίνει σίγουρα ευρωπαϊκό εισιτήριο).

Η ομάδα του Κώστα Καϊάφα διαχειρίστηκε σωστά την πίεση, υπερασπίστηκε την τέταρτη θέση έναντι της Ανόρθωσης, διατηρήθηκε σε απόσταση βολής από την ΑΕΚ και άδραξε την ευκαιρία να πλησιάσει το δίδυμο των πρωτοπόρων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ομόνοια πανηγύρισε διαδοχικές νίκες για πρώτη φορά μετά τη 19η αγωνιστική και διαδοχικά «διπλά» για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα!
Επιπροσθέτως το χθεσινό 1-0 στο «Αμμόχωστος» τερμάτισε έπειτα από ακριβώς ένα χρόνο το μαύρο σερί διαρκούς παραβίασης της εστίας της σε παιχνίδια με ομάδες της πρώτης εξάδας (βλέπε σχετικό ρεπορτάζ εδώ). Ήταν μόλις ο έβδομος αγώνας με μηδέν παθητικό στο τρέχον πρωτάθλημα, στη σχετική κατηγορία το «τριφύλλι» εξακολουθεί να υπολείπεται των υπολοίπων ανταγωνιστών του.
Το εν λόγω επίτευγμα αποκτά πρόσθετη αξία ένεκα της απουσίας (λόγω τιμωρίας) δύο ακρογωνιαίων λίθων της αμυντικής λειτουργίας (Μαργκάσα, Οικονομίδης), ενώ οι «πράσινοι» κατάφεραν να ξεπεράσουν ανώδυνα και την απουσία της τελευταίας στιγμής (του ασθενούς Ράμος). Ο Καϊάφας μάλιστα πιστώθηκε για ακόμη μια φορά επιτυχημένη έμπνευση με την επιλογή του Δημητρίου στο αρχικό σχήμα.

Τέλος, χάρη στο τέρμα του Κιρμ η Ομόνοια επεξέτεινε σε 15 αγωνιστικές το σερί σκοραρίσματός της, ισοφαρίζοντας τη σχετική επίδοση του ΑΠΟΕΛ που είναι και η κορυφαία μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Κατόπιν όλων τούτων το γεγονός ότι η μηχανή του «τριφυλλιού» δεν έφτασε στο «Αμμόχωστος» στις υψηλές στροφές που έχει δείξει ότι μπορεί να πιάσει περνά μάλλον σε δεύτερη μοίρα -ιδίως αν αναλογιστεί κάποιος ότι μεθαύριο ακολουθεί το clasico με τον ΑΠΟΕΛ για τα ημιτελικά του κυπέλλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου