Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Ομόνοια: Η ζωή χωρίς Μαργκάσα, Οικονομίδη

Την ερχόμενη Κυριακή απέναντι στον Ερμή η Ομόνοια καλείται να περάσει νικηφόρα από το «Αμμόχωστος» χωρίς δύο από τους πυλώνες της μέχρι σήμερα πορείας της.
Με βάση την εικόνα του Ερμή στις περασμένες δύο αγωνιστικές και τη βαθμολογική θέση (και τα εξ αυτής συνεπαγόμενα -ισχνά- κίνητρα) η απουσία των Μαργκάσα και Οικονομίδη από την Ομόνοια στην επερχόμενη αναμέτρηση των δύο ομάδων θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι έρχεται σ’ ένα μάλλον βολικό χρονικά σημείο.
Ανεξαρτήτως όμως της ισχύος του αντιπάλου η πραγματικότητα για το «τριφύλλι» είναι πως την ερχόμενη Κυριακή θα υποχρεωθεί να στερηθεί δύο από τα πλέον κομβικά γρανάζια για την εύρυθμη λειτουργία της μηχανής της.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο τρέχον πρωτάθλημα οι «πράσινοι» μόνο μια φορά έχουν αγωνιστεί μέχρι στιγμής εν τη ταυτόχρονη απουσία από την ενδεκάδα τους των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών: στο φυματικό εκτός έδρας 1-0 επί του Οθέλλου στην εξ αναβολής αναμέτρηση της πρώτης αγωνιστικής (24 Σεπτεμβρίου).
Πλην του συγκεκριμένου παιχνιδιού ο Μαργκάσα έχει λείψει μόνον από το εντός έδρας 2-0 επί του Εθνικού Άχνας (10 Ιανουαρίου), ενώ ο Οικονομίδης, ο οποίος στις πρώτες εννέα αγωνιστικές είχε παίξει μόνον στην εκτός έδρας ήττα από τον Εθνικό (28 Σεπτεμβρίου), δεν έχει λείψει ούτε σ’ ένα παιχνίδι πρωταθλήματος από τις 22 Νοεμβρίου και το εντός έδρας 2-0 επί της ΑΕΛ.

Πέραν της αδιάλειπτης παρουσίας, ωστόσο, είναι κυρίως η απόδοση των εν λόγω παικτών σε δύο νευραλγικές θέσεις αυτή που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη αποστολή των αναπλήρωση του κενού τους. Υπ’ αυτό το πρίσμα ο Κώστας Καϊάφας, ο οποίος έχει στη διάθεσή του εναλλακτικές, οφείλει να επιλέξει πολύ προσεκτικά τους αντικαταστάτες τους, προκειμένου να μη διασαλευτεί η αγωνιστική ισορροπία της ομάδας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου