Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΑΕΛ: Το χαμένο και το νέο πλεονέκτημα

Στον αποψινό επαναληπτικό ημιτελικό του κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΚ η ΑΕΛ δεν μπορεί να υπολογίζει στον παράγοντα που έκανε τη διαφορά στο πρώτο παιχνίδι.
Αμέσως μετά το 2-2 στο ΓΣΖ ο Χριστάκης Χριστοφόρου αρνήθηκε κατηγορηματικά την αντιστροφή των ρόλων και των πιθανοτήτων. Κατά τον 50χρονο προπονητή το φαβορί για την πρόκριση εξακολουθούσε (κι εξακολουθεί) να είναι η ΑΕΚ, η οποία ένεκα της παρουσίας της στον πρώτο όμιλο των πλέι οφ ευρίσκεται σε διαρκή (και μεγαλύτερη) αγωνιστική εγρήγορση.

Το εν λόγω επιχείρημα δεν στερείται βάσης, ωστόσο στον πρώτο ημιτελικό  δεν αποδείχθηκε ικανό να κάνει τη διαφορά υπέρ των Λαρνακέων. Τουναντίον οι «κιτρινοπράσινοι» εμφανίστηκαν πολύ περισσότερο επηρεασμένοι αφ’ ενός από την προηγηθείσα επιβλητική εμφάνιση και νίκη τους απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, αφ’ ετέρου από την πλειάδα των απουσιών της ΑΕΛ.
Είτε χαλάρωση της συγκέντρωσης είτε υπεροψία το βαφτίσει κάποιος, η ουσία είναι πως πάνω σε αυτήν την παράμετρο ο σύλλογος της Λεμεσού έφτασε στην επίτευξη ενός αποτελέσματος που βελτιώνει σημαντικά την αφετηρία του εν όψει του αποψινού επαναληπτικού.
Στον αντίποδα η ομάδα του Χριστοφόρου έχει απολέσει πλέον το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού. Το 2-2 και η εμφάνισή της στο ΓΣΖ έχει «ψυλλιάσει» την ΑΕΚ, η οποία επιπροσθέτως έχει προσγειωθεί ανώμαλα με το βαρύ 0-3 απέναντι στην Ανόρθωση στο πρωτάθλημα, ψάχνει ευκαιρία επανόρθωσης κι είναι πλήρως συνειδητοποιημένη όλων όσων διακυβεύονται απόψε στο «Τσίρειο».

Από αυτήν την άποψη η ΑΕΛ δεν μπορεί να αιφνιδιάσει πλέον την αντίπαλό της. Της προσφέρεται όμως η δυνατότητα να το κάνει μέσω της τακτικής ευελιξίας που παρέχει στον Χριστάκη Χριστοφόρου η επιστροφή των (τεσσάρων) τιμωρημένων. Και ο Κύπριος τεχνικός έχει αποδείξει μέχρι στιγμής ότι γνωρίζει πώς να αξιοποιεί στο έπακρο το εν λόγω πλεονέκτημα σε νοκ άουτ αναμετρήσεις -τόσο εντός όσο κι εκτός συνόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου