Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Ανόρθωση: Η έδρα ως αχίλλειος πτέρνα

Από τις ομάδες που έχουν απομείνει να διεκδικούν με ρεαλιστικές πιθανότητες την έξοδο στην Ευρώπη η Ανόρθωση διαθέτει την πιο φιλόξενη έδρα.
Σε αντίθεση με το ξεκίνημα της περιόδου, όταν υποχρεώθηκε από τα πρώτα έξι παιχνίδια της να δώσει εκτός έδρας τα τέσσερα (γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες), το πρόγραμμα των πλέι οφ έφερε την «Κυρία» με τέσσερις αναμετρήσεις στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» στις πρώτες έξι στροφές της β’ φάσης του πρωταθλήματος.

Η έξοδος στην Ευρώπη είχε διαφανεί από τότε ότι περνούσε (και εξακολουθεί να περνά) από την αξιοποίηση της έδρας, ωστόσο η πρόσφατη ήττα από την Ομόνοια αποτέλεσε ένα σημαντικό πισωγύρισμα. Το διπλό στο «Τσίρειο» αποτέλεσε το πρώτο βήμα για τη διόρθωση αυτού του στραβοπατήματος, ωστόσο η νίκη επί του Απόλλωνα θα αποκτήσει αξία, μόνον αν συνοδευτεί από τρίποντα στα δύο προσεχή εντός έδρας παιχνίδια της Ανόρθωσης (με ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ).
Μεταξύ των ομάδων που έχουν απομείνει να διεκδικούν με αξιώσεις ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο (εξαιρουμένου δηλαδή του Ερμή) η «Κυρία» είναι ουραγός στη λίστα με τις εντός έδρας ήττες από τους μετέχοντες στον α’ όμιλο των πλέι οφ. Η ομάδα του Αντρέ Πάους έχει ηττηθεί ήδη τρις στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» (από ΑΠΟΕΛ, Απόλλωνα και Ομόνοια) έναντι δύο εντός έδρας ηττών του Απόλλωνα (από ΑΕΚ και Ανόρθωση), της ΑΕΚ (από ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια) και της Ομόνοιας (από Απόλλωνα και ΑΕΚ) και ουδεμίας του ΑΠΟΕΛ.

Πρόκειται για επίδοση που χρήζει άμεσης και εντυπωσιακής βελτίωσης ως το τέλος της περιόδου, προκειμένου η Ανόρθωση να ελπίζει βάσιμα στην επιστροφή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου