Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ανόρθωση: Ο τελευταίος ανοικτός λογαριασμός

Το ερχόμενο Σάββατο απέναντι στον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ η Ανόρθωση επιθυμεί να διευθετήσει την τελευταία εκκρεμότητά της την τρέχουσα περίοδο.
Στο ζύγι οι επιτευχθέντες στόχοι είναι ήδη κατά πολύ περισσότεροι από τους εναπομένοντες προς υλοποίηση. Από το περασμένο καλοκαίρι, όταν επιχειρήθηκε η αλλαγή σελίδας στην ιστορία της, η Ανόρθωση έχει καταφέρει ήδη αρκετά παραπάνω απ’ όσα αναμένονταν από αυτή.

Διοικητική σταθερότητα, οικονομική εξυγίανση, αγωνιστική αναγέννηση είναι το τρίπτυχο που συμπυκνώνει τις πολλές επιμέρους επιδιώξεις που έγιναν πραγματικότητα. Μετά την είσοδο στην πρώτη εξάδα, η οποία ήταν και το κριτήριο αξιολόγησης του ολλανδικού διδύμου (Τεντ φαν Λέουβεν, Αντρέ Πάους), η «Κυρία» διεκδικεί πλέον με αξιώσεις και την έξοδό της στην Ευρώπη.
Οι πρόσφατες τριάρες επί Απόλλωνα και ΑΕΚ κατέδειξαν τις δυνατότητες της ομάδας, η οποία ωστόσο εξακολουθεί να μην έχει πολλά περιθώρια στραβοπατημάτων στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος. Προς τούτο η νίκη επί του ΑΠΟΕΛ το ερχόμενο Σάββατο θεωρείται (και μάλλον είναι) επιτακτική ανάγκη.
Στην τρέχουσα περίοδο η Ανόρθωση έχει καταβάλλει (τουλάχιστον μία φορά) όλους τους ανταγωνιστές της στον πρώτο όμιλο των πλέι οφ, πλην των «γαλαζοκιτρίνων». Οι τελευταίοι παραμένουν αήττητοι απέναντί της σε πέντε παιχνίδια στις δύο εγχώριες διοργανώσεις (τρεις νίκες στο πρωτάθλημα, μία ισοπαλία και μια νίκη-πρόκριση στο κύπελλο).
Ο επερχόμενος αγώνας στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», συνεπώς, αποτελεί την τελευταία ευκαιρία της «Κυρίας» για μια νίκη επί του ΑΠΟΕΛ και οι παίκτες του Πάους φιλοδοξούν να την αρπάξουν από τα μαλλιά. Δεν είναι μόνον η φόρμα, η ψυχολογία και το πλεονέκτημα της έδρας που οπλίζουν με πίστη την Ανόρθωση, ούτε η πρόσθετη κόπωση του αντιπάλου από τον αποψινό επαναληπτικό ημιτελικό με την Ομόνοια.

Η βασική πηγή αισιοδοξίας είναι οι εμφανίσεις της ομάδας στα παιχνίδια απέναντι στους «γαλαζοκιτρίνους». Εμφανίσεις που κατέδειξαν ότι οι διαφορές είναι μικρές, εξ ου και στις πλείστες περιπτώσεις το αποτέλεσμα κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Και στην Ανόρθωση πιστεύουν ότι πλέον έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου αυτές οι λεπτομέρειες να γείρουν την πλάστιγγα στη δική τους μεριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου