Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

ΑΕΚ: Ο ευμαθής κ. Κρίστιανσεν

Η αγωνιστική πρόοδος της ΑΕΚ αποτελεί καθρέφτισμα και της προπονητικής εξέλιξης του Τόμας Κρίστιανσεν.
Συνεχόμενες νίκες σε ντέρμπι με ομάδες της πρώτης εξάδας για πρώτη φορά στη σεζόν. Ανέπαφη εστία σε διαδοχικά ντέρμπι για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο (σ.σ. εκτός έδρας 1-0 με την Ομόνοια, εντός έδρας 0-0 με τον Ερμή). Εννέα βαθμοί σε τέσσερα παιχνίδια στα πλέι οφ (σ.σ. κορυφαία επίδοση και στους δύο ομίλους), μόλις μια ήττα στις περασμένες οκτώ αγωνιστικές (5-2-1).

Πρώτη νίκη μετά από διακοπή έπειτα από πέντε αποτυχημένες απόπειρες (0-1-4), τερματισμός της επταετούς αναμονής για μια εντός έδρας νίκη επί του ΑΠΟΕΛ (0-2-6), προσέγγιση του διδύμου των πρωτοπόρων στους τέσσερις και τρεις βαθμούς αντιστοίχως.
Η ΑΕΚ δείχνει να φτάνει στο απόγειο της απόδοσής της την καταλληλότερη χρονική στιγμή. Ούτε οι προπορευόμενες ομάδες στο πρωτάθλημα ούτε η ΑΕΛ στο κύπελλο έχουν δείξει μέχρι στιγμής μεγαλύτερη εξέλιξη από τους Λαρνακείς, οι οποίοι νομιμοποιούνται να ονειρεύονται ακόμη καλύτερες μέρες και στους δύο θεσμούς.
Από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος δεν υπάρχει ομάδα με πιο ομαλή καμπύλη προόδου από τους «κιτρινοπράσινους». Για όσους ενδεχομένως το έχουν ξεχάσει, η ΑΕΚ τερμάτισε έβδομη την περασμένη περίοδο, όταν έπειτα από 26 αγωνιστικές (άρα στο τέλος της κανονικής περιόδου) είχε μόλις 37 βαθμούς, ένδεκα λιγότερους δηλαδή απ’ ό,τι σε αυτήν που έχει δώσει ήδη τέσσερα παιχνίδια στα πλέι οφ του πρώτου ομίλου!
Ακόμη πιο λησμονημένο, ακριβώς ένεκα της πλήρους αναντιστοιχίας του με την εικόνα της ομάδας, είναι το γεγονός πως αυτή η σεζόν αποτελεί το βάπτισμα του πυρός για τον Τόμας Κρίστιανσεν ως επικεφαλής προπονητής. Ο Δανός έχει κερδίσει πολλές συμπάθειες με τη δουλειά και τους χαμηλούς τόνους του, χρήζει όμως ιδιαίτερου επαίνου για την ευμάθειά του.
Ο 42χρονος τεχνικός έχει κάνει λάθη και στη διαχείριση αγώνων (προετοιμασία, τακτική) και στις επιλογές προσώπων (για ενδεκάδα ή αλλαγές), όμως το αξιοσημείωτο είναι ότι μέχρι στιγμής ουδέποτε την έχει πατήσει δύο φορές με τον ίδιο τρόπο. Με μια πιο προσεκτική ματιά στα αποτελέσματα της ΑΕΚ, μάλιστα, διαπιστώνει κάποιος ότι σε κάθε επόμενο παιχνίδι απέναντι σε ομάδα, με την οποία είχε «γκελάρει», η ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν εμφανίζεται διαφορετική, βελτιωμένη και παίρνει καλύτερα αποτελέσματα.

Θυμηθείτε απλώς την εικόνα της στο εντός έδρας 0-2 από τον ΑΠΟΕΛ στον α’ γύρο και στο εντός έδρας 1-3 από την Ομόνοια στο β’, αντιπαραβάλλετέ την με το εντός έδρας 1-0 επί των «γαλαζοκιτρίνων» και το εντός έδρας 2-1 επί των «πρασίνων» στα πλέι οφ και θα αντιληφθείτε πόσο γρήγορα και εύκολα μαθαίνει ο τεχνικός των Λαρνακέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου