Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

ΑΕΛ: Τα διαπιστευτήρια του Χριστοφόρου

Το χθεσινό παιχνίδι στο ΓΣΖ έσβησε και την τελευταία αμφιβολία για το ορθόν της απόφασης του Ανδρέα Σοφοκλέους να δώσει τα κλειδιά του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΛ στον Χριστάκη Χριστοφόρου.
Δίχως έξι παίκτες και παιχνίδι σε υψηλό επίπεδο για κάτι παραπάνω από ένα μήνα, μέσα στην έδρα της πιο φορμαρισμένης ομάδας του πρωταθλήματος ο Κύπριος τεχνικός έδωσε χθες ρεσιτάλ. Χωρίς εκπλήξεις στη στελέχωση της ενδεκάδας κατόρθωσε να εμφανίσει σ’ ένα παιχνίδι-τελικό την πιο μεστή ΑΕΛ που έχουμε δει στην τρέχουσα περίοδο και να νομιμοποιείται να ισχυρίζεται (σ.σ. έστω κι αν το ήθος και ο χαρακτήρας του δεν θα του το επέτρεπαν) ότι χωρίς τα δύο σημαντικότατα διαιτητικά λάθη εις βάρος της (σ.σ. το κακώς ακυρωθέν τέρμα του Οχένε και το μη καταλογισθέν πέναλτι στο χέρι του Μασάνα) η ομάδα του θα είχε πιθανότατα καπαρωμένη από χθες μια θέση στον τελικό του κυπέλλου.

Ακόμη όμως κι αν ήταν νικηφόρο, το αποτέλεσμα από μόνο του θα ήταν υπερβολικά ανεπαρκές να καταδείξει την πρόοδο του συλλόγου της Λεμεσού υπό τον 50χρονο προπονητή. Ο τελευταίος πιστώνεται την ουσιαστική χειμερινή μετεγγραφική ενίσχυση (Σεμά, Σαμπού και Μεντί ήταν χθες στην ενδεκάδα και στυλοβάτες για το θετικό αποτέλεσμα) και την αξιοποίηση παικτών (Ελευθερίου, Καλό, Σαρδινέρο) που μέχρι πρότινος είτε δεν χρησιμοποιούνταν είτε δεν έπειθαν.
Επειδή το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο και το κύπελλο ο κατ’ εξοχήν θεσμός της μιας βραδιάς, η ΑΕΛ ενδέχεται να μην ολοκληρώσει τη δουλειά που ξεκίνησε χθες στο ΓΣΖ. Ήδη όμως έχει καταγράψει ένα σπουδαίο κέρδος: την εύρεση ενός προπονητή ικανού να την οδηγήσει ξανά ψηλά. Το μοναδικό διακύβευμα πλέον αφορά το πόσο γρήγορα θα συμβεί αυτό.

Ενδεχόμενος αποκλεισμός από την ΑΕΚ, η οποίο -όπως ορθώς επιχειρηματολόγησε ο Χριστοφόρου- παραμένει φαβορί, θα μεταθέσει την επιστροφή της στη διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου την επόμενη περίοδο. Ενδεχόμενη κατάκτηση του κυπέλλου (κι ανανέωση του ευρωπαϊκού διαβατηρίου), ωστόσο θα συνιστά υπέρβαση, η οποία αγωνιστικά και οικονομικά θα συμβάλλει στην επάνοδο της ΑΕΛ την ερχόμενη περίοδο ως μνηστήρα του τίτλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου