Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΑΕΚ: Η απόλυτη δοκιμασία χαρακτήρα

Στον επαναληπτικό ημιτελικό κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΛ εκτός από την ποιότητα δοκιμάζεται και ο χαρακτήρας της ΑΕΚ.
Ο αυριανός αγώνας στο «Τσίρειο» διεξάγεται εννέα μήνες (παρά δύο μέρες) μετά το εκκωφαντικό 5-2 επί του Απόλλωνα, με το οποίο η ΑΕΚ του Τόμας Κρίστιανσεν είχε συστηθεί στο κυπριακό ποδοσφαιρικό κοινό. Έκτοτε οι «πρασινοκίτρινοι» πανηγύρισαν άλλα τρία διπλά επί μεγάλων αντιπάλων: το 1-0 επί της Ομόνοιας (4η αγωνιστική) και τις δύο τεσσάρες επί του Ερμή (16η και 25η αγωνιστική αντιστοίχως).

Οι Λαρνακείς, με άλλα λόγια, γνωρίζουν πώς να φτάνουν σε σημαντικές εκτός έδρας επιτυχίες, όπως αυτή που χρειάζονται αύριο επί της ΑΕΛ, προκειμένου να προκριθούν στον τελικό του κυπέλλου. Η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων είναι αδιαμφισβήτητη την τρέχουσα περίοδο, ωστόσο ο θεσμός του κυπέλλου κατ’ εξοχήν επιβραβεύει τη φόρμα της βραδιάς και όχι τη σταθερότητα.
Η ΑΕΚ συνεπώς καλείται να δείξει (και) χαρακτήρα. Σε αυτή τη δοκιμασία απέτυχε μετά το εντός έδρας 1-0 επί του ΑΠΟΕΛ τόσο στον πρώτο ημιτελικό κυπέλλου όσο και στον πρόσφατο αγώνα πρωταθλήματος. Δεν αποκλείεται αυτά τα ανάποδα αποτελέσματα να προσγείωσαν την ομάδα του Κρίστιανσεν στην πραγματικότητα, η οποία ορίζει ότι δίχως σκληρή δουλειά και πλήρη συγκέντρωση προκοπή δεν γίνεται.
Οι «κιτρινοπράσινοι» θα ταξιδέψουν αύριο στη Λεμεσό πάνοπλοι, άρα η επιβεβαίωση του χαρακτηρισμού τους ως φαβορί και η πρόκριση περνούν μέσω της καλής προετοιμασίας και τακτικής προσέγγισης (από πλευράς τεχνικής ηγεσίας) και της απόλυτης προσήλωσης στο πλάνο, προσοχής και σοβαρότητας (από πλευράς παικτών).

Σε τελική ανάλυση, αύριο δεν διακυβεύεται μόνον η προοπτικής ενός τίτλου για τους Λαρνακείς, αλλά και η στόχευσή τους για τους εναπομένοντες αγώνες των πλέι οφ. Σε περίπτωση πρόκρισης τους η τέταρτη θέση θα καταστεί αυτομάτως προνομιούχος και η ΑΕΚ θα πάει με άλλη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία στο ντέρμπι με την Ομόνοια, σε περίπτωση αποκλεισμού (άρα τρίτου συναπτού ανάποδου αποτελέσματος) η Ευρώπη ενδεχομένως να περνά μόνο μέσα από ένα πλασάρισμα στην πρώτη τριάδα, η αμφισβήτηση για την αληθινή δυναμική της ομάδας θα ενταθεί και οι «κιτρινοπράσινοι» θα οδηγηθούν στον αγώνα του ΓΣΠ με την πλάτη στον τοίχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου