Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Ομόνοια: Η επαλήθευση της προφητείας

Στο προχθεσινό 1-0 επί του Απόλλωνα η Ομόνοια κατέγραψε πολύ περισσότερα κέρδη από τους τρεις βαθμούς.
Πριν και πάνω απ’ όλα ήταν μια δοκιμασία χαρακτήρα. Ξεπεράστηκε με στιλ. Μολονότι υποχρεώθηκε να πορευτεί στη διακοπή του Πάσχα με ό,τι αρνητικό (σε συναισθήματα και σχόλια) συνόδευσε το βαρύ 0-3 από τον ΑΠΟΕΛ στο κύπελλο, η Ομόνοια βρήκε τον τρόπο και το σθένος να επιστρέψει νικηφόρα στις υποχρεώσεις της.

Η σαββατιάτικη επικράτηση επί του Απόλλωνα άνοιξε διάπλατα το δρόμο για την Ευρώπη μέσω πρωταθλήματος, επέτρεψε το προσπέρασμα της ΑΕΚ στην τρίτη θέση κι έφερε σε απόσταση βολής τη δεύτερη. Και η καταγραφή δεν σταματά εδώ.
Οι «πράσινοι» έγιναν η ομάδα με τη μεγαλύτερη συγκομιδή στα πλέι οφ (10 βαθμοί), η μόνη ομάδα που έχει πιστωθεί τρεις διαδοχικές νίκες στη β’ φάση του πρωταθλήματος, ενώ για πρώτη φορά στο τρέχον πρωτάθλημα κατόρθωσαν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους σε διαδοχικές αγωνιστικές.
Το σημαντικότερο κέρδος, ωστόσο, είναι πως το «τριφύλλι» ευρίσκεται καθ’ οδόν να εκπληρώσει μια υπόσχεση-προειδοποίηση του Κώστα Καϊάφα, την οποία πιθανότατα ελάχιστοι θυμούνται. Στα μέσα Φεβρουαρίου, μετά το εντός έδρας 1-2 από τον Απόλλωνα, το οποίο είχε αφήσει την ομάδα του στο -10 από την κορυφή, ο 41χρονος τεχνικός είχε δηλώσει: «Αν κάποιοι νομίζουν ότι αυτό το αποτέλεσμα θα μας αποδυναμώσει, είναι γελασμένοι. Θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί».
Τότε το πρωτάθλημα ευρισκόταν στην 20ή αγωνιστική. Επτά στροφές αργότερα η Ομόνοια έχει ψαλιδίσει ήδη στο ήμισυ την απόστασή της από την κορυφή δικαιώνοντας την εκτίμηση του προπονητή της. Και με τρία εντός έδρας παιχνίδια στα εναπομένοντα πέντε των πλέι οφ, ποιος μπορεί ν’ αποκλείσει κατηγορηματικό το ενδεχόμενο πλήρους επαλήθευσης της προφητείας του Καϊάφα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου