Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Απόλλων: Επιθετική απειλή διαρκείας

Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος ο Απόλλων θα έχει μια εξαιρετική ευκαιρία ν’ ανέβει για πρώτη φορά εκεί, όπου επιθυμεί να παραμείνει ως την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ: στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Προς τούτο απαιτούνται δύο υπερβάσεις: η πρώτη είναι να επικρατήσει του ΑΠΟΕΛ, κάτι που ουδεμία ομάδα έχει πετύχει μέχρι στιγμής, και η δεύτερη να σκοράρει απέναντι σε μια άμυνα που δέχεται λιγότερα από 0,25 γκολ ανά παιχνίδι.

Η σχεδόν αψεγάδιαστη είσοδος στην εποχή Ιοάν Αντόνε (εντός συνόρων) με τρεις νίκες και απολογισμό τερμάτων 9-1, η εξ αυτής συνεπαγόμενη εκτόξευση της ψυχολογίας στα ύψη, το πλεονέκτημα της έδρας, το «ψαλίδισμα» της διαφοράς από την κορυφή είναι σίγουρα παράγοντες που ευνοούν τους «κυανολεύκους».
Ωστόσο ο άσος στο μανίκι του Ρουμάνου προπονητή τους είναι άλλος: η επίθεση της ομάδας. Κατ’ ακρίβεια η παραγωγικότητά της. Και, για να γίνουμε ακόμη πιο ακριβείς, όχι τόσο τα 21 τέρματα που κατατάσσουν τον Απόλλωνα ως την κορυφαία γραμμή κρούσης στην κατηγορία, όσο η εξαιρετικά ομοιόμορφη και ισομερής κατανομή τους.
Όσο κι αν ψάξει κάποιος, δεν πρόκειται να βρει άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα που να σκοράρει με την ισορροπία των «κυανολεύκων». Τα 11 τέρματά τους στο πρώτο ημίχρονο κατανέμονται ως εξής: τρία στο πρώτο τέταρτο (1’-15’), τέσσερα στο δεύτερο (16’-30’) και τέσσερα στο τρίτο (31’-45’), ενώ τα 10 γκολ τους στην επανάληψη κατανέμονται ως εξής: τρία τέρματα στο πρώτο τέταρτο (46’-60’), τρία στο δεύτερο (61’-75’) και τέσσερα στο τρίτο (76’-90’).

Κοινώς δεν υπάρχει διάστημα του ενενηνταλέπτου, στο οποίο η αντίπαλη εστία να μην κινδυνεύει άμεσα με παραβίαση από τους παίκτες του Απόλλωνα. Επιπροσθέτως ο σύλλογος της Λεμεσού έχει να επιδείξει το μεγαλύτερο πλουραλισμό στο σκοράρισμα (9 παίκτες) και είναι η ομάδα που έχει ανοίξει το σκορ περισσότερες φορές από κάθε άλλη (7), δίχως ακολούθως να έχει πετάξει ούτε βαθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου