Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Ομόνοια: Κάτι παραπάνω από ένα ντέρμπι

Μέχρι πρότινος ο άνωθεν τίτλος θα εθεωρείτο αδιανόητο να αναφέρεται σε οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι της Ομόνοιας πλην της «μητέρας των μαχών», την κόντρα με τον αιώνιο αντίπαλο ΑΠΟΕΛ. Αυτή βάσει προγράμματος έρχεται σε 11 μέρες, ωστόσο -υπό τις δεδομένες περιστάσεις και συνθήκες- και το σαββατιάτικο παιχνίδι με την ΑΕΛ είναι κάτι παραπάνω από ένα ντέρμπι.

Οι λόγοι πολλοί. Για πρώτη φορά στο τρέχον πρωτάθλημα η ομάδα προέρχεται από δύο συναπτές ήττες (Αγία Νάπα, Απόλλων). Συμπεριλαμβανομένης και της αναμέτρησης με τη Δόξα, το «τριφύλλι» στο μεσοδιάστημα των δύο διακοπών απογοήτευσε με τις εμφανίσεις του. Η διαφορά από την κορυφή έχει ανοίξει ήδη σε διψήφια επίπεδα και είναι ορατό το ενδεχόμενο (σε περίπτωση μη άμεσης ανάκαμψης των «πρασίνων») το τέλος του α’ γύρου να βρει την Ομόνοια εκτός πρώτης εξάδας.
Αυτά για… ορεκτικό. Μετά το στραπάτσο στο ΓΣΠ απέναντι στην Αγία Νάπα αφέθηκε να διαρρεύσει η έντονη δυσαρέσκεια του Κώστα Καϊάφα για συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Ο προπονητής του «τριφυλλιού» εξουσιοδοτήθηκε από τη διοίκηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ωστόσο τέτοια δεν έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα. Σε αγωνιστικό επίπεδο ο Καϊάφας και η ομάδα του ακόμη ψάχνονται, το κλίμα στη διάρκεια της διακοπής βάρυνε περαιτέρω η νέα αντιπαράθεση της διοίκησης με τους οργανωμένους οπαδούς.
Το κερασάκι στην τούρτα; Μέχρι και πριν λίγες ημέρες η ΑΕΛ της ταυτόσημης πορείας και των παρόμοιων προβλημάτων πρόβαλε ως βατός αντίπαλος για την πραγματοποίηση ενός νέου ξεκινήματος. Μόνο που οι «κίτρινοι» πρόλαβαν να το σηματοδοτήσουν πιο έντονα από την Ομόνοια μέσα από την αλλαγή προπονητή, η οποία στις πλείστες των περιπτώσεων συνοδεύεται από (πρόσκαιρη τουλάχιστον) ψυχολογική ανάταση.
Αλλά και σε αγωνιστικό επίπεδο ο Καϊάφας δεν μπορεί πλέον να είναι βέβαιος ότι ο Χριστάκης Χριστοφόρου θα πορευτεί με το σύστημα και τις βασικές επιλογές του Πέτεφ. Η ΑΕΛ, με άλλα λόγια, απέκτησε και το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού που προστίθεται στο αντίστοιχο της διεκδίκησης δύο αποτελεσμάτων (νίκη, ισοπαλία), σε αντίθεση με τους «πρασίνους» που μόνον με τους τρεις βαθμούς θα πάρουν μια ανάσα -μικρή μεν, απολύτως απαραίτητη δε εν όψει και του ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ.

Αν όλα τα προαναφερθέντα δεν έχουν άρει και την τελευταία αμφιβολία για την ιδιαίτερη σημασία και μείζονα κρισιμότητα του αγώνα με την ΑΕΛ, τότε ας σημειωθεί απλώς ότι, αν στα εναπομένοντα παιχνίδια ως το τέλος του α’ γύρου η Ομόνοια δεν δείξει βελτίωση σε απόδοση και αποτελέσματα, οι εξελίξεις με τη χαραυγή του Δεκεμβρίου θα είναι αναπότρεπτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου