Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Απόλλων: Η πιο μεγάλη μέχρι την επόμενη

Από το χρονικό σημείο ανακοίνωσης της πρόσληψης του Ιοάν Αντόνε ήταν σαφές πως για τον 54χρονο Ρουμάνο τα παιχνίδια με την Γκλάντμπαχ στο Γιουρόπα Λιγκ δεν θα αποτελούσαν κριτήριο, ενώ τα αντίστοιχα στο πρωτάθλημα απέναντι σε Εθνικό και Δόξα θα χρησίμευαν ως περίοδος προσαρμογής της ομάδας στη νέα φιλοσοφία.
Η πρώτη αληθινή δοκιμασία για τον διάδοχο του Χριστάκη Χριστοφόρου (πάντα σε συνάρτηση με την εξαγγελία του περί κατάκτησης πρωταθλήματος) ήταν τα τρία συναπτά ντέρμπι στο τέλος του α’ γύρου και σε αυτό το πλαίσιο το χθεσινό 3-0 επί της Ομόνοιας ήταν το πρώτο ενθαρρυντικό μήνυμα.

Με εννέα βαθμούς σε τρεις αγωνιστικές μετά το στραπάτσο στο «Αμμόχωστος» οι «κυανόλευκοι» επέδειξαν την πρέπουσα αντίδραση, η χθεσινή γκέλα του ΑΠΟΕΛ μάλιστα τους έφερε σε απόσταση βολής από την κορυφή, στην οποία μπορούν ν’ ανέβουν σε δύο εβδομάδες, αν καταβάλουν τον πρωταθλητή στο «Τσίρειο».
Η επιτυχία επί της Ομόνοιας δεν χαρακτηρίζεται η πιο μεγάλη ως τώρα, επειδή ήρθε σε αυτό το εύρος για πρώτη φορά έπειτα από 17 χρόνια. Το μέγεθος της νίκης προσδιορίζεται πολύ περισσότερο από το μασκάρεμα των πολλών και ως επί το πλείστον σημαντικότατων απουσιών της ομάδας (Σανγκόι, Γκουγιόν, Γκριγκόρε, Στυλιανού, Μούλντερ, Ολίνγκα, Φανή), καθώς και από το γεγονός ότι ήρθε απέναντι σ’ έναν (μεγάλο) αντίπαλο που κάθε άλλο παρά άνετος ήταν βαθμολογικά.
Πολλοί ίσως σκεφτούν ότι η διακοπή του πρωταθλήματος έρχεται στο πιο άβολο χρονικό σημείο για τον Απόλλωνα που χάρη στις τελευταίες επιτυχίες είχε αποκτήσει ρυθμό και ψυχολογία. Μια πιο προσεκτική εξέταση των δεδομένων, ωστόσο, καταδεικνύει ότι και η άλλη όψη του νομίσματος είναι εξ ίσου σημαντική.
Στη διάρκεια του διαλείμματος αρκετοί από τους τραυματίες θα επιστρέψουν και ο Αντόνε θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει πιο εντατικά στις προπονήσεις. Διότι το χθεσινό 3-0 αποτελεί μεν ωδή στην αποτελεσματικότητα, συνάμα όμως και μαγική εικόνα ως προς την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας που μόνο από τύχη (και ανικανότητα του αντιπάλου) δεν δέχτηκε γκολ.

Ότι τέτοια ποσοστά ευστοχίας στην επίθεση και τόση τύχη στην άμυνα δεν επαναλαμβάνονται καθημερινά, διδάσκει το πρόσφατο πάθημα της ΑΕΛ που μετά το εντός έδρας 4-0 επί της Ανόρθωσης πραγματοποίησε (συμπτωματικά, μετά από διακοπή πρωταθλήματος!) τη χειρότερη εμφάνισή της στο εκτός έδρας 1-1 με την ΑΕΚ… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου