Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

ΑΕΛ: Ζητείται σοβαρότητα

Η χθεσινή γκέλα της ΑΕΛ δεν ήταν η πρώτη στη σεζόν. Πιθανότατα δεν θα είναι και η τελευταία. Η τόνωση της αμφισβήτησης στο πρόσωπο του Ιβάιλο Πέτεφ επίσης δεν εμφανίστηκε χθες για πρώτη φορά. Απλώς ενδέχεται τούτη να είναι η χαριστική. Και είναι εξαιρετικά συζητήσιμο αν η συγκεκριμένη εξέλιξη λύνει περισσότερα προβλήματα απ’ όσα δημιουργεί…
Αναδρομή: η απώλεια του τίτλου την περασμένη περίοδο είχε ωθήσει πολλούς στη βεβαιότητα ότι ο Βούλγαρος τεχνικός θα πλήρωνε το μάρμαρο το καλοκαίρι. Ο Ανδρέας Σοφοκλέους ανέτρεψε τα προγνωστικά «προικίζοντάς» τον με συμβόλαιο ως το 2016. Μετά την ήττα από τον Απόλλωνα πολλοί περίμεναν την καρατόμηση, η διοίκηση της ΑΕΛ όμως εκ νέου στήριξε την επιλογή της.

Μετά το εντός έδρας 2-3 από τον Ερμή ο πρόεδρος του συλλόγου συναντήθηκε με τον προπονητή και την επομένη εμφανίστηκε στην προπόνηση, προκειμένου να «τρίξει τα δόντια» στους ποδοσφαιριστές, τους οποίους με αυτόν τον τρόπο εμφάνισε ως τους έχοντες την κύρια ευθύνη για τη μέτρια πορεία της ομάδας.
Αν μετά το χθεσινό 1-1 στην Αγία Νάπα ακολουθήσει διαζύγιο με τον Πέτεφ, τι ακριβώς εικόνα για τη διαχείριση κρίσεων στην ΑΕΛ περνά προς τα έξω; Πόσα πρόλαβαν να συμβούν σε μια εβδομάδα, ώστε η ευθύνη να μετακομίσει από τους παίκτες στον προπονητή; Ή μήπως τα προ εβδομάδας ήταν απλώς για λαϊκή κατανάλωση και τώρα που προσφέρει ευκαιρία η διακοπή του πρωταθλήματος θα βγουν στη φόρα οι αληθινές προθέσεις της διοίκησης;
Με το συμπάθιο, αλλά το συγκεκριμένο σκηνικό στερείται κάθε σοβαρότητας. Και δεν είναι το μόνο. Εδώ και εβδομάδες καταγράφεται υφέρπουσα δυσαρέσκεια για τον Ρούι Τζούνιορ και τις μετεγγραφικές επιλογές του. Η διοίκηση δεν έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα επί του θέματος, ο τεχνικός διευθυντής προχωρά σε μυστηριώδη ανάρτηση στο facebook δύο μέρες πριν το παιχνίδι με την Αγία Νάπα… μύλος. Σοβαρότητα απούσα -ακόμη μια φορά.
Μια από τα ίδια και εκ μέρους του Πέτεφ. Αφού αντιλήφθηκε ότι δεν περνάει άλλο πια η κασέτα με τις χαμένες ευκαιρίες, τα σημαντικά ατομικά λάθη και την υπόσχεση βελτίωσης στο μέλλον, χθες άλλαξε το τροπάριο. Δήλωσε δυσαρεστημένος από την εμφάνιση, επικαλέστηκε ως δικαιολογία την πίεση από τους χαμένους βαθμούς σε προηγούμενες αναμετρήσεις, χαρακτήρισε φοβισμένους τους παίκτες του και… ανέλαβε την ευθύνη -στα λόγια.
Είτε γιατί έχει χάσει τα αποδυτήρια, είτε γιατί αδυνατεί εδώ και μήνες να (εντοπίσει και να) διορθώσει τα κακώς κείμενα, είτε γιατί η ομάδα του έχει εκτροχιαστεί από τους στόχους της ο Πέτεφ όφειλε να είχε προχωρήσει σε έμπρακτη ανάληψη της ευθύνης. Οι μέχρι στιγμής χειρισμοί του αφήνουν περιθώρια μόνο στη σπέκουλα πως προσβλέπει μόνο στην παχυλή αποζημίωση από ενδεχόμενη λύση του συμβολαίου του. Ιλαροτραγωδία στερούμενη πάσης σοβαρότητας.

Τι καταδεικνύουν τα προαναφερθέντα; Ότι η παραμονή ή μη του Βούλγαρου δεν είναι ούτε το μόνο ούτε το πρώτιστο πρόβλημα στην ΑΕΛ. Στην τελευταία παρατηρείται αντιθέτως εδώ και καιρό έλλειμμα ηγεσίας και διαχειριστικής ικανότητας. Η διοίκηση (όχι κατ’ ανάγκη μόνον ο Ανδρέας Σοφοκλέους) οφείλει να βγει δυναμικά μπροστά, να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει στις απαραίτητες κινήσεις. Μόνον έτσι θα καθαρίσει η «μπουγάδα» και θα περάσουν τα σωστά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση. Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου