Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Κατεβασμένα ρολά! (στατιστικά 9ης αγωνιστικής)

Την πιο παραγωγική αγωνιστική της τρέχουσας περιόδου διαδέχθηκε η πλέον φτωχή σε γκολ, ωστόσο ούτε οι εκπλήξεις ούτε οι πρεμιέρας έλειψαν από τις αναμετρήσεις της ένατης στροφής του πρωταθλήματος. Το sigmalive αποδελτιώνει την 9η αγωνιστική:
ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ
-Τρεις ποδοσφαιριστές πραγματοποίησαν το ντεμπούτο με τη φανέλα της νέας τους ομάδας: οι Τόνιο Ραμίρεθ (ΑΕΚ), Νικόλας Ιωάννου (ΑΠΟΕΛ) και Ομέρο Καλντερόν (Δόξα).

-Την πρώτη συμμετοχή τους στο αρχικό σχήμα της ομάδας τους μέτρησαν δύο παίκτες: οι Κυριάκος Κυριάκου (Οθέλλος) και Γιόναθαν Εσπάνια (ΑΕΛ).
-Την παρθενική συμμετοχή του στο τρέχον πρωτάθλημα πραγματοποίησε ο Δημήτρης Τζιακούρης (Οθέλλος)!
-Το εντός έδρας 0-0 με τον Εθνικό Άχνας ήταν η πρώτη ισοπαλία της Ανόρθωσης στο πρωτάθλημα, το 2-0 επί της Νέας Σαλαμίνας στο ΓΣΖ η πρώτη εντός έδρας επιτυχία της ΑΕΚ!
-Το εκτός έδρας 0-0 με ΑΠΟΕΛ σηματοδότησε την πρώτη ανέπαφη εστία της Δόξας στο πρωτάθλημα.
-Για πρώτη φορά στην τρέχουσα περίοδο σημειώθηκε μονοψήφιος αριθμός τερμάτων σε μία αγωνιστική.

ΓΚΟΛ
-Το πρώτο τέρμα με τη νέα τους ομάδας σημείωσαν δύο ποδοσφαιριστές, κατά σύμπτωση στο ίδιο παιχνίδι: ο Βεσελίν Μάρτσεφ (Αγία Νάπα) και ο Αλεξάντρου Ιονίτσα (ΑΕΛ).
-Τα μόλις οκτώ τέρματα αποτελούν την πλέον φτωχή επίδοση σε μία αγωνιστική, υπολειπόμενα κατά τρία των 11ης της τρίτης αγωνιστικής που είχε μέχρι πρότινος τα πρωτεία.
-Τα 138 γκολ σε 54 αναμετρήσεις δίνουν μέσο όρο 15,3 ανά αγωνιστική.
-Το γκολ από τον Ιονίτσα ήταν ήδη το τέταρτο που δέχεται στις καθυστερήσεις ενός αγώνα η Αγία Νάπα, ουδεμία ομάδα έχει δεχτεί περισσότερα.
-Τέσσερα τέρματα, περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα, έχει δεχτεί ήδη στο τέταρτο 61’-75’ η Ομόνοια, η οποία ακόμη δεν έχει σκοράρει στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΑ
-Τρία πέναλτι καταλογίστηκαν στην 9η αγωνιστική, όλα αποκρούστηκαν: ο Μπογκαντίνοφ (Ερμής) νίκησε τον Βασιλείου (Οθέλλος), ο Σιδεράκης (Δόξα) τον Μαντούκα (ΑΠΟΕΛ) και ο Βάλε (Απόλλων) τον Ράμος (Ομόνοια).
-Ο Οθέλλος παραμένει η μόνη ομάδα που δεν έχει σκοράρει εκτός έδρας (σε πέντε παιχνίδια).
-Η Αγία Νάπα είναι η μόνη ομάδα που δεν έχει κρατήσει ούτε μια φορά ανέπαφη την εστία της, ενώ απέτυχε και στην τέταρτη απόπειρά της να πανηγυρίσει εντός έδρας νίκη (0-2-2).
-Η Αγία Νάπα είναι η μόνη ομάδα που δεν έχει νικήσει μετά από προβάδισμά της (0-2-1).
-Ο Απόλλων παραμένει η μοναδική ομάδα χωρίς ισοπαλία στο τρέχον πρωτάθλημα.
-Ο ΑΠΟΕΛ παραμένει η μόνη ομάδα που δεν έχει δεχτεί γκολ στο πρώτο ημίχρονο.
-Η ΑΕΛ παρέμεινε αήττητη και στο πέμπτο εκτός έδρας παιχνίδι της στη σεζόν.

-Για πρώτη φορά μετά από τρεις αγωνιστικές σημειώθηκαν δύο λευκές ισοπαλίες, για πρώτη φορά μετά τη δεύτερη αγωνιστική δεν υπήρξε ούτε μία αποβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου