Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΟΕΛ: Το πρώτο «βαρβάτο» διπλό;

Από το ξεκίνημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου ο ΑΠΟΕΛ έχει αντιμετωπίσει μακριά από το ΓΣΠ κατά σειρά: το Ελσίνκι (2-2), τον Ερμή (1-2), την Όλμποργκ (1-1), την ΑΕΚ (2-0), την Μπαρσελόνα (0-1), την Αγία Νάπα (3-1), τον Οθέλλο (2-1), τον Εθνικό (4-0) και την Παρί Σεν Ζερμαίν (0-1).
Με άλλα λόγια, οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν έχουν πανηγυρίσει ακόμη διπλό εκτός συνόρων (ανεξαρτήτως δυναμικής του αντιπάλου), ηττήθηκαν σε ουδέτερο έδαφος («Αντώνης Παπαδόπουλος») στο μοναδικό εκτός έδρας παιχνίδι τους με ομάδα που τερμάτισε εντός πρώτη εξάδας την περασμένη περίοδο και μέχρι στιγμής έχουν ως σημαντικότερη επιτυχία μακριά από το ΓΣΠ την «άλωση» του ΓΣΖ.

Το ζήτημα για την ομάδα του Γιώργου Δώνη είναι πως μέχρι το τέλος του 2014 στο πρόγραμμα υπάρχουν έξοδοι-«φωτιά». Η αυριανή στο «Τσίρειο» απέναντι στον Απόλλωνα είναι η πρώτη εξ αυτών, ενώ ακολουθούν αυτή στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» με αντίπαλο την Ανόρθωση (6.12), αυτή στην «Άμστερνταμ Αρένα» με αντίπαλο τον Άγιαξ (10.12) και αυτή στο «Δασάκι» με αντίπαλο τον Ερμή (20.12).
Θεωρητικά μόνον αυτή στο Άμστερνταμ χαρακτηρίζεται ως must win, αφού σε αντίθεση περίπτωση η ευρωπαϊκή πορεία των «γαλαζοκιτρίνων» δεν θα επεκταθεί στο 2015, ωστόσο ενδεχόμενες απώλειες (με τη μορφή είτε ισοπαλιών είτε ηττών) θα αποτελέσουν πλήγμα στην εντός συνόρων κυριαρχική δυναμική που θέλουν να επιβάλλουν και συνάμα θα θρέψουν τις ελπίδες των υπόλοιπων μνηστήρων του τίτλου, αφού θα καταδείξουν ότι ο πρωταθλητής είναι ευάλωτος και μακριά από το ΓΣΠ (εντός αυτού έχει φανεί ήδη από τις ισοπαλίες κόντρα σε ΑΕΛ και Δόξα).
Συνεπώς, όσο κι αν το μυαλό αναπόφευκτα λοξοδρομεί προς την πρεστιζάτη αναμέτρηση με την Μπαρσελόνα, όσο και αν στο πρωτάθλημα υπάρχουν ακόμη μεγάλα περιθώρια -από κάθε άποψη (χρονική, αγωνιστική, βαθμολογική)- για την κάλυψη του όποιου χαμένου εδάφους, το αυριανό ντέρμπι στο «Τσίρειο» θα είναι ιδιαίτερα επωφελές να εξελιχθεί στο πρώτο «βαρβάτο» διπλό της τρέχουσας περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου