Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΑΕΛ: Το αυτονόητο ως είδηση με προεκτάσεις

Ήδη από τις πρώτες επαφές των δύο πλευρών ήταν η φράση-κλειδί, η βάση για την επίτευξη συμφωνίας. Ουδόλως συμπτωματικά διέρρευσε εξ αρχής στα Μ.Μ.Ε. και χθες, κατά την επίσημη παρουσίαση του νέου προπονητή της ΑΕΛ, επιβεβαιώθηκε τόσο από τον Ανδρέα Σοφοκλέους όσο και από τον Χριστάκη Χριστοφόρου: εν λευκώ διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος.
Ασφαλώς, υπό άλλες (φυσιολογικές) συνθήκες, η ιδιαίτερη μνεία στο αυτονόητο θα ήταν τόσο περιττή όσο και η αναφορά στην τιμιότητα του νεοφερμένου προπονητή. Για να το θέσουμε διαφορετικά, είδηση θα συνιστούσε αν ο πρόεδρος της ΑΕΛ έβγαινε χθες και έλεγε ότι «ο νέος μας τεχνικός δεν είναι και ο πιο ακέραιος χαρακτήρας, εξ ου και η διοίκηση θα έχει λόγο και στο πρόγραμμα των προπονήσεων, και στον καταρτισμό της ενδεκάδας και στο μετεγγραφικό σχεδιασμό».

Επειδή όμως στην κυπριακή ποδοσφαιρική πραγματικότητα τα πλείστα από τα αυτονόητα δεν έχουν ισχύ και εφαρμογή, καλώς ξεκαθαρίστηκε προς πάσα κατεύθυνση ποιο είναι το νέο status quo στα αποδυτήρια του συλλόγου της Λεμεσού. Ωστόσο, ακριβώς επειδή ζούμε και κινούμαστε στην ποδοσφαιρική πραγματικότητα του νησιού, ο (υπερ)τονισμός των αυτονόητων οδηγεί αναπόφευκτα σε συνειρμούς και ερωτήματα.
Επί παραδείγματι: έχαιρε ή χαίρει ο Ιβάιλο Πέτεφ της ίδιας εκτίμησης για την τιμιότητά του; Είχε και ο Βούλγαρος την εν λευκώ διαχείριση στο ποδοσφαιρικό τμήμα; Η εξ αρχής επιμονή του Χριστοφόρου στο να έχει τον απόλυτο έλεγχο αφορούσε την κατάσταση που βίωνε στην προηγούμενη ομάδα του ή αυτήν που θα βιώσει στην καινούργια έχοντας να συνεργαστεί με τεχνικό διευθυντή; Τι σημαίνει για και πώς επηρεάζει τον Ρούι Τζούνιορ αυτή η εν λευκώ οργάνωση και διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος από τον νέο προπονητή;
Καταφανώς για κάποια από αυτά τα ερωτήματα ίσως δεν δοθεί ποτέ απάντηση, για κάποια άλλα θα αποκαλυφθεί σε βάθος χρόνου, ενώ για ορισμένα η αλήθεια θα φανεί στο αμέσως προσεχές μέλλον, αφού άπτονται της λειτουργίας της ομάδας. Σε τελική ανάλυση η ΑΕΛ επιθυμεί να αξιοποιήσει στο έπακρο το παράθυρο ενίσχυσής της στη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και υπό αυτό το πρίσμα η όποια σύγχυση αναφορικά με τις αρμοδιότητες και το ρόλο του καθενός στο παζάρι μόνον επιζήμια μπορεί να αποδειχθεί. Ως εκ τούτου οι εξελίξεις μοιάζουν από τώρα προδιαγεγραμμένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου