Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Ανόρθωση: Ευάλωτη όσο περνά ο χρόνος

Μετά από έξι αγωνιστικές, στις οποίες δεχόταν διαρκώς γκολ, η Ανόρθωση κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της στις δύο από τις πρόσφατες τρεις αναμετρήσεις της στο πρωτάθλημα. Το δείγμα είναι αρκετά μικρό, προκειμένου να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα για το αν η αιτία ευρίσκεται στη βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας της «Κυρίας» ή στη χαμηλότερη ισχύ των αντιπάλων της.
Υπάρχει ωστόσο μια αρκετά έντονη τάση, η οποία οφείλει να προβληματίσει τον Αντρέ Πάους και το επιτελείο του. Η ομάδα του έχει δεχτεί γκολ σε κάθε ένα από τα έξι τέταρτα που διαρκεί ένας αγώνας και εμφανίζεται σαφώς πιο ευάλωτη αμυντικά όσο περνά ο χρόνος.

Με αριθμούς: η Ανόρθωση έχει δεχτεί ένα τέρμα στο πρώτο τέταρτο (1’-15’), δύο στο δεύτερο (16’-30’) και τρία στο τέταρτο (31’-45’) του πρώτου μέρους. Στην επανάληψη τα τέρματα στο παθητικό της είναι ένα στο πρώτο τέταρτο (46’-60’), τρία στο δεύτερο (61’-75’) και τέσσερα στο τρίτο (76’-90’). Όπως προαναφέρθηκε, η τάση είναι αρκετά έντονη.
Το ζητούμενο από το προπονητικό επιτελείο είναι η εξακρίβωση της αιτίας. Υπάρχει έλλειμμα φυσικής κατάστασης ή συγκέντρωσης; Μήπως και τα δύο (το δεύτερο ως συνέπεια του πρώτου); Ή μήπως το αρκετά νεανικό σύνολο της Ανόρθωσης δεν έχει αποκτήσει ακόμη την απαραίτητη ισορροπία, εμπειρία κι ωριμότητα να διαχειρίζεται δυνάμεις (σ.σ. θυμηθείτε τη σχετική ατάκα του Πάους για τον Αμπουρτζάνια μετά το παιχνίδι με την Ομόνοια) και αποτελέσματα;
Ό,τι κι αν ισχύει, η νυν διακοπή είναι το καταλληλότερο χρονικό σημείο για τη διόρθωση του προβλήματος, καθώς με την επανέναρξη το πρόγραμμα είναι αδυσώπητο (Δόξα εκτός, Απόλλων κι ΑΠΟΕΛ εντός, ΑΕΚ εκτός, Ερμής εντός, Αγία Νάπα εκτός, ΑΕΛ εντός), μέχρι να φτάσουν τα κολλητά παιχνίδια στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» με Οθέλλο και Νέα Σαλαμίνα.

Όχι πως οι νεοφώτιστοι και οι «ερυθρόλευκοι» είναι αμελητέοι αντίπαλοι, αλλά μέχρι τότε θα έχει φτάσει ο Φεβρουάριος, ο μήνας δηλαδή που -σύμφωνα με τον Τεντ φαν Λέουβεν- η Ανόρθωση θα παίζει στο 100% των δυνατοτήτων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου