Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Ανόρθωση: Χωρίς εναλλακτικές στο «Μακάρειο»;

Αν έρθει κάποτε η στιγμή που ο Αντρέ Πάους αποφασίσει να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα ελληνικά, τότε κατά πάσα πιθανότητα το πρώτο λήμμα που θα αναζητήσει στο λεξικό είναι ο… πονοκέφαλος! Αυτός δηλαδή που τον συντροφεύει μόνιμα από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου στον πάγκο της Ανόρθωσης.
Η μη έγκαιρη εγγραφή ποδοσφαιριστών στα μητρώα της ΚΟΠ, η ελλιπής φυσική κατάσταση και προσαρμογή τους, οι τραυματισμοί και οι τιμωρίες είναι οι βασικότεροι λόγοι που ο Ολλανδός τεχνικός καλείται μέχρι στιγμής να τροποποιεί τα αγωνιστικά πλάνα του κάθε αγωνιστική. Το ελλιπές βάθος στο ρόστερ (πρώτιστη αγωνιστική συνέπεια του περιορισμένου μπάτζετ) δεν του αφήνει περιθώρια να πράξει διαφορετικά…

Το επερχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Δόξα δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Μετά τη λευκή ισοπαλία στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» με τον Εθνικό Άχνας η «Κυρία» επιζητεί μετ’ επιτάσεως την άμεση επιστροφή στις επιτυχίες, κινδυνεύει όμως να παραταχθεί στο «Μακάρειο» στερούμενη πρωτοκλασάτων εναλλακτικών για τους αρχικούς ένδεκα.
Άντιτς και Γιακοβένκο έχουν τεθεί ήδη εκτός μάχης, ο Αβραάμ πολύ δύσκολα θα κερδίσει τη μάχη με το χρόνο, ενώ αμφίβολος είναι και ο Σεράν Πόλο. Αν λείψουν όλοι, τότε ο Πάους θα έχει ως εναλλακτικές για την ενδεκάδα (μάλλον Καμίνσκι - Δημητρίου, Χόλγκερσον, Λαΐφης, Νούχου - Μαϊσουράντζε, Μάκος - Κάλβο, Αμπουρτζάνια, Μακρής - Σαμπάλα) τους Οικονόμου, Μαραγκό, Εντέ και Γκαρσία.
Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως απουσιάζουν οι αυθεντικές εναλλακτικές για συγκεκριμένες θέσεις (άκρα της άμυνας, κορυφή της επίθεσης) και πως, αν απαιτηθούν αλλαγές, αυτές θα προκύψουν είτε μέσα από τη μετατόπιση κάποιων βασικών είτε μέσα από τη χρησιμοποίηση παικτών που δεν θα αγωνίζονται στη φυσική τους θέση και μέχρι στιγμής δεν έχουν κάνει τη διαφορά.
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι ο Πάους θα πρέπει να… προσεύχεται να βρεθεί σε καλή μέρα η αρχική ενδεκάδα του και ο ίδιος να μην υποχρεωθεί να ψάξει την αλλαγή της ροής του αγώνα μέσα από τις επιλογές του στον πάγκο. Μια δυσάρεστη πραγματικότητα που υπογραμμίζει έντονα πόσο επιτακτική είναι η ουσιαστική ενίσχυση της «Κυρίας» στη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου