Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Ανόρθωση: Ντέρμπι αποδείξεων

Μολονότι πρόκειται για επαγγελματικό αθλητισμό, όπου θεωρητικά η απόδοση στο μέγιστο είναι αυτονόητο καθήκον, η ψυχολογία κινήτρων διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Αν ο Αντρέ Πάους είναι καλός στο συγκεκριμένο τομέα, μένει να αποδειχθεί στην πορεία του χρόνου, ωστόσο για το αποψινό παιχνίδι της Ανόρθωσης με τη Νέα Σαλαμίνα η συγκεκριμένη ιδιότητα μάλλον είναι περιττή…

Ο χαρακτήρας του (βαρωσιώτικου) ντέρμπι, η ισχύς και οι υψηλές πτήσεις των «ερυθρολεύκων», η προοπτική συμπλήρωσης τριών συναπτών νικών, οι πρόσφατες φυματικές εμφανίσεις (με Οθέλλο και ΕΝΑΔ) συνέθεταν ήδη από την περασμένη Πέμπτη ένα αρκετά ισχυρό πλέγμα κινήτρων για τους παίκτες της «Κυρίας», ενώ μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα προστέθηκε ακόμη ένα.
Οι απρόσμενες απώλειες της Ομόνοιας και της ΑΕΛ δημιουργούν άριστες προϋποθέσεις για την Ανόρθωση, προκειμένου με μια νίκη απόψε να καλύψει μεγάλο μέρος του χαμένου βαθμολογικού εδάφους καθ’ οδόν για μια θέση στην εξάδα. Με μια επιτυχία στο «Αμμόχωστος» η ομάδα του Πάους θα εκτοξευθεί στην τέταρτη θέση, ισόβαθμη της ΑΕΛ, και μόλις έναν πόντο πίσω από την τρίτη Ομόνοια.
Οι συγκεκριμένες ομάδες, ωστόσο, αποτελούν και το παράδειγμα προς αποφυγή για την «Κυρία», καθώς αμφότερες στραβοπάτησαν σε αναμετρήσεις που θεωρητικά ήταν του χεριού τους και έχασαν επαφή με το δίδυμο των πρωτοπόρων. Στην τρέχουσα περίοδο η Νέα Σαλαμίνα είναι αποδεδειγμένα πιο σταθερή και πιο επικίνδυνη ομάδα από Αγία Νάπα και Ερμή, συνεπώς απαιτείται εκ μέρους της «Κυρίας» εντυπωσιακή βελτίωση της απόδοσής της σε σύγκριση με τα τελευταία παιχνίδια.

Ο σύλλογος της Αμμοχώστου καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να συνδυάσει ουσία και θέαμα, ότι δύναται να συλλέξει βαθμούς και εκτός έδρας, ότι έχει τον τρόπο να καλύψει (σε επίπεδο αγωνιστικής συνεισφοράς και προσωπικότητας) το κενό του τιμωρημένου Κάλβο, ότι διαθέτει μονάδες ικανές να προσφέρουν πολύ περισσότερα απ’ ό,τι μέχρι στιγμής. Και καλύτερο σκηνικό για την κατάθεση αυτών των διαπιστευτηρίων απ’ αυτό που θα στηθεί απόψε στις 19:00 στο «Αμμόχωστος» δύσκολα θα βρεθεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου