Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΑΕΛ: Να κρατήσει τον… αέρα!

Μια απλή παράθεση αριθμών αρκεί (και περισσεύει) να καταδείξει αφ’ ενός τι κακό δαίμονα αποτελεί η Ομόνοια για την ΑΕΛ, αφ’ ετέρου τι κρανίου τόπο αποτελεί η Λευκωσία για τα εκτός έδρας παιχνίδια των «λεόντων» με το «τριφύλλι».
Επί συνόλου 119 αναμετρήσεων των δύο συλλόγων σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας αυτός της Λεμεσού έχει 27 νίκες έναντι… 66 των «πρασίνων» (και 26 ισοπαλιών). Στην πρωτεύουσα ο απολογισμός γίνεται ακόμη πιο εμφατικός υπέρ της Ομόνοιας, η οποία μετρά 43 νίκες έναντι μόλις 9 της ΑΕΛ (και οκτώ ισοπαλιών).

Βάσει αριθμών, συνεπώς, οι «κίτρινοι» της Λεμεσού ίσως να μην έπρεπε καν να μπουν στον κόπο να ταξιδέψουν στη Λευκωσία. Επειδή όμως η στατιστική δεν παίζει μπάλα και οι παραδόσεις είναι για να σπάνε, οι «λέοντες» όχι απλώς θα παραταχθούν αύριο στο ΓΣΠ, αλλά θα το πράξουν έχοντας κατά νου πως την περασμένη περίοδο πήραν για τα καλά τον αέρα του «τριφυλλιού».
Υπενθυμίζεται ότι και πέρυσι το πρόγραμμα είχε φέρει την ΑΕΛ φιλοξενούμενη στο ΓΣΠ στον α’ γύρο. Τότε παρά την αποβολή του Φεγκρούς στην αρχή της επανάληψης η ομάδα του Λίτο Βιντιγκάλ είχε κατορθώσει να αποσπάσει λευκή ισοπαλία. Ακολούθησαν, υπό τον Ιβάιλο Πέτεφ, δύο νίκες στο «Τσίρειο», μία στο πλαίσιο του β’ γύρου (3-1) και μία για τα πλέι οφ (2-0), προτού έρθει το 3-2 στο ΓΣΠ την 35η αγωνιστική με την ανατροπή στο φινάλε που έσπασε καρδιές.
Στην ΑΕΛ ευελπιστούν πως δεν θα χρειαστεί να περιμένουν άλλα 13 χρόνια για ένα διπλό επί της Ομόνοιας (σ.σ. πριν το 3-2 η αμέσως προηγούμενη εκτός έδρας επιτυχία ήταν το 2-1 στις 10 Νοεμβρίου 2001) και πως ο Χριστάκης Χριστοφόρου θα καταφέρει να συνδυάσει την πρεμιέρα του στον πάγκο της ομάδας με τη δεύτερη συναπτή επιτυχία των «λεόντων» στο ΓΣΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου