Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Απόλλων: Γράφεται ιστορία απόψε στο ΓΣΠ!

Ήταν το ιδανικό δώρο γενεθλίων. Ανήμερα της 57ης επετείου από τη γέννησή του ο Λουσιέν Φαβρ είδε την Γκλάντμπαχ να επικρατεί ενώπιον 50.000 θεατών στο «Μπορούσια Παρκ» με 3-1 της Χόφενχαϊμ και να του χαρίζει μια θέση στο βιβλίο της ιστορίας του συλλόγου, αφού κατόρθωσε να ισοφαρίσει ένα παμπάλαιο ρεκόρ.
Η αποψινή αντίπαλος του Απόλλωνα έχει συμπληρώσει 17 επίσημα παιχνίδια άνευ ήττας στην τρέχουσα περίοδο και ανάλογο επίτευγμα είχε να επιδείξει τελευταία φορά την περίοδο 1970/71 υπό τον θρυλικό τεχνικό Χένες Βάισβαϊλερ (και με παίκτες όπως οι Νέτσερ, Φογκτς, Μπόνοφ και Χάινκες στις τάξεις της) -τότε μάλιστα η Γκλάντμπαχ είχε πανηγυρίσει στο τέλος και τον τίτλο του πρωταθλητή στη Γερμανία!

Απέναντι στον Απόλλωνα ο Φαβρ έχει τη δυνατότητα σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος να φτάσει τα 18 παιχνίδια αήττητος στον πάγκο της Μπορούσια και να ξεπεράσει τον Βάισβαϊλερ, η χήρα του οποίου δεν φάνηκε μικροπρεπής μπροστά στην προοπτική κατάρριψης του ρεκόρ του συζύγου της. «Φυσικά και θυμάμαι τα 17 παιχνίδια εκείνης της περιόδου. Αυτό που δεν γνώριζα είναι ότι εκείνο το ρεκόρ μπορεί τώρα να πέσει, αλλά θεωρώ ότι ο Λουσιέν Φαβρ το αξίζει! Μακάρι να το σπάσει και να το διευρύνει, διότι αυτό θα σημαίνει ότι η Μπορούσια θα έχει επιτυχίες. Μπροστά σε αυτό η επίδοση του Χένες δεν παίζει κανένα ρόλο», δήλωσε στην BILD της περασμένης Κυριακής η 71χρονη Γκιζέλα, η οποία από την Ελβετία παρακολουθεί όλες τις αναμετρήσεις της αγαπημένης της ομάδας.

Ροτέισον ακριβείας ελέω… ΑΕΛ!
«Είναι ένας φανταστικός προπονητής, ο οποίος εργάζεται με απίστευτη αναλυτικότητα. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι θα είναι ακόμη για πολύ καιρό στο Γκλάντμπαχ. Δεν μπορώ να του πω ότι σε δύο χρόνια θα επιτεθούμε στην Μπάγερν -θα ήταν ψέμα. Είναι όμως ένας προπονητής που μπορεί να πειστεί από όραμα και στρατηγική. Ταιριάζει τέλεια στην Μπορούσια, αλλά και η Μπορούσια ταιριάζει άριστα σε αυτόν», υποκλίθηκε ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου Μαξ Έμπερλ στον Ελβετό προπονητή, ο οποίος αποδεικνύεται ειδήμων στην κυκλική χρησιμοποίηση, αφού στο 17ο παιχνίδι εμφάνισε τη 17η διαφορετική ενδεκάδα!
Σύμφωνα μάλιστα με την BILD τη σωστή δοσολογία στο ροτέισον ο Φαβρ την ανακάλυψε προ διετίας επί κυπριακού εδάφους! Την περίοδο 2012/13 η Γκλάντμπαχ είχε κληρωθεί στον ίδιο όμιλο με την ΑΕΛ και στο παιχνίδι του ΓΣΠ ο Ελβετός προπονητής είχε επιλέξει να αφήσει εκτός πέντε παίκτες (Αράνγκο, ντε Γιονγκ, Νταμς είχαν μείνει στη Γερμανία, Στραντσλ και Τζάκα έμειναν στον πάγκο), με αποτέλεσμα η ομάδα του να κολλήσει στο μηδέν απέναντι στους «λέοντες».
Από εκείνο το παιχνίδι στις 20 Σεπτεμβρίου 2012 ο 57χρονος έμαθε να μην προχωρεί σε τόσο εκτεταμένο ροτέισον και εφ’ εξής το εφαρμόζει με ακρίβεια χειρουργού. Είναι χαρακτηριστικό πως στην τρέχουσα περίοδο δεν αφήνει παίκτες εκτός αποστολής, αλλά στο ένα παιχνίδι τους βάζει βασικούς και στο επόμενο τους χρησιμοποιεί ως αλλαγή για ένα ημίωρο. Με αυτόν τον τρόπο όλοι οι ποδοσφαιριστές του παίρνουν ευκαιρίες και αφομοιώνουν το σύστημα, ενώ οι απώλειες ποιότητας είναι σχεδόν ανεπαίσθητες.

Τα αποτελέσματα είναι ορατά και εντυπωσιακά. Η ομάδα φιγουράρει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, κοίταξε στα μάτια την πρωτοπόρο Μπάγερν στο ντέρμπι κορυφής (αμέσως μετά το 5-0 επί του Απόλλωνα στο «Μπορούσια Παρκ») και επιθυμεί πλέον να αποδείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί επιτυχώς τόσο στις εντός όσο και στις εκτός συνόρων υποχρεώσεις της. Μια νίκη στο ΓΣΠ θα τη φέρει προ των πυλών της πρόκρισης στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ, ακόμη και μια ισοπαλία θα χαρίσει στον Φαβρ την «αθανασία», όμως και ο Απόλλωνας έχει την ευκαιρία απόψε να γράψει ιστορία, αφού σε περίπτωση επιτυχίας θα έχει γίνει η πρώτη ομάδα που κατέβαλε την Μπορούσια «διασώζοντας» συνάμα και το ρεκόρ του Χένες Βάισβαϊλερ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου