Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΟΕΛ: Θα κάνει ο Εφραίμ τη διαφορά;

Με την παρακαταθήκη του πρώτιστου χατ τρικ από Κύπριο διεθνή (σε επίσημο παιχνίδι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος) ο Γιώργος Εφραίμ συγκαταλεγόταν ούτως ή άλλως στους παίκτες-βαρόμετρα του ΑΠΟΕΛ για την εξέλιξη του αποψινού ντέρμπι κορυφής. Μόνο τυχαίο δεν είναι, άλλωστε, ότι το όνομά του δεν απουσιάζει απ’ οποιοδήποτε υποθετικό σενάριο για την ενδεκάδα των «γαλαζοκιτρίνων» στο «Τσίρειο».
Πέραν όμως της ψυχολογικής ανάτασης που του προσφέρουν τα πρώτα τέρματά του στην τρέχουσα περίοδο και τα αγωνιστικά δεδομένα συνηγορούν πως η αναμέτρηση με τον Απόλλωνα προσφέρει στον 25χρονο εξτρέμ την ευκαιρία να κάνει το ξεπέταγμά του και με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ.

Ο αποκλεισμός από την αποστολή των «κυανολεύκων» και των δύο αυθεντικών δεξιών μπακ (Στυλιανού, Μούλντερ) προσπορίζει στον Εφραίμ τεράστιο πλεονέκτημα έναντι είτε του Λόπεθ (αν οι «κυανόλευκοι» παραταχθούν με τετράδα στην άμυνα) είτε του Αγγελή (αν ο Ιόαν Αντόνε προτιμήσει το 3-5-2).
Ο Ισπανός είναι επίσης εξτρέμ και δεν έχει το ρεπερτόριο των κινήσεων και των αντιδράσεων ενός αμυντικού, ενώ ο Κύπριος είναι στόπερ και δεδομένο λιγότερο ταχύς, εκρηκτικός και ευέλικτος από τον παίκτη του ΑΠΟΕΛ. Και στις δύο περιπτώσεις το miss-match είναι δεδομένο.
Ακόμη κι αν ο Εφραίμ επιλεγεί για το δεξί άκρο, τα πράγματα δεν αλλάζουν επί της ουσίας. Ο Ρομπέρ δεν είναι κλασικός αριστερός μπακ, ο Βασιλείου δεν έχει την ποιότητα του Εφραίμ, ο Γουίλερ είναι εντελώς αμάθητος σε τέτοια ντέρμπι, ενώ ο Αντράντε (σε άμυνα τριών) έχει τα ίδια μειονεκτήματα με τον Αγγελή (πιο ψηλός, πιο βαρύς, πιο αργός).
Ο ΑΠΟΕΛ, συνεπώς, δύναται όχι μόνο να «χτυπήσει» αλλά και να κρίνει υπέρ του το ντέρμπι παίζοντας από τα άκρα και δη με τον Εφραίμ. Μοναδική αναγκαία προϋπόθεση: ο 25χρονος να ξεδιπλώσει στο χορτάρι όλες τις πτυχές του πολυσχιδούς ταλέντου του -για πρώτη φορά μετά τη μετακόμισή του στον Αρχάγγελο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου