Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΟΕΛ: Τρεις παίκτες το 73% των γκολ

Με ενεργητικό 15 τερμάτων η παραγωγικότητα του ΑΠΟΕΛ έπειτα από εννέα αγωνιστικές κρίνεται ικανοποιητική. Ως μέσος όρος υπολείπεται μισού τέρματος του αντίστοιχου την περασμένη περίοδο (1,6 έναντι 2,1), αλλά προσώρας δεν αξιολογείται ως τομέας ανησυχίας για τους πρωταθλητές.
Στον αντίποδα, αν κάτι (έχει καταγραφεί και) οφείλει να προβληματίσει στον Αρχάγγελο, είναι η κατανομή αυτών των 15 τερμάτων. Πιο συγκεκριμένα το γεγονός ότι τρεις παίκτες πιστώνονται σχεδόν τα 3/4 της παραγωγικότητας όλης της ομάδας χρήζει προσοχής. Ο Μαντούκα με έξι τέρματα, ο Σέρινταν με τρία και ο Τζεμπούρ με δύο έχουν πετύχει το 73% των γκολ των «γαλαζοκιτρίνων» (11 από τα 15).

Αν προσμετρήσει κάποιος και το τέρμα του Σωτηρίου, τότε μόνον οι επιθετικοί του ΑΠΟΕΛ έχουν πετύχει τα 12 από τα 15 τέρματα της ομάδας. Η συγκεκριμένη επίδοση είναι αξιέπαινη για τη γραμμή κρούσης, εγείρει όμως ερωτηματικά για τις υπόλοιπες γραμμές. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα υπόλοιπα τρία τέρματα έχουν πιστωθεί μέσοι (από ένα οι Χαραλαμπίδης, Αλεξάνδρου και Αλωνεύτης), ενώ «άσφαιροι» παραμένουν ως τώρα οι αμυντικοί των «γαλαζοκιτρίνων».
Η παραγωγικότητα τόσο της μεσαίας γραμμής όσο και της αμυντικής χρήζουν βελτίωσης, καθώς ο μαραθώνιος δεν βγαίνει μόνο με τα τέρματα των επιθετικών. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, οι αντίπαλοι άμυνες δεν θα αργήσουν να προσαρμόσουν την άμυνά τους πάνω στους επιθετικούς του ΑΠΟΕΛ φέρνοντας τους πρωταθλητές προ δυσεπίλυτων γρίφων.

Πώς μπορεί να αποφευχθεί αυτή η εξέλιξη; Στο ρόστερ της ομάδας υπάρχουν παίκτες ικανοί να δώσουν λύσεις στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Γιατί δεν το έχουν πράξει ως τώρα; Ο Αλωνεύτης ένεκα περιορισμένου χρόνου συμμετοχής και έλλειψης αγωνιστικού ρυθμού, ο Εφραίμ ένεκα έλλειψης συγκέντρωσης στα τελειώματα, ο ντε Βινσέντι ένεκα καθολικής καθίζησης σε σύγκριση με την περασμένη περίοδο και ο Γκόμες ένεκα διστακτικότητας στα εξ αποστάσεως σουτ και στην κάθετη κίνηση προς την εστία. Όλα ζητήματα, δηλαδή, που επιλύονται μέσα από τις προπονήσεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου