Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Απόλλων: Υποκλίθηκαν και οι Γερμανοί

Μολονότι η Γκλάντμπαχ κατέρριψε χθες ένα ρεκόρ 44 ετών παραμένοντας αήττητη για 18ο συναπτό επίσημο παιχνίδι από το ξεκίνημα της περιόδου, προπονητής, παίκτες, αλλά και γερμανικά Μ.Μ.Ε. υπογράμμισαν ότι η απόδοσή της δεν ήταν η αναμενόμενη, ότι η νίκη εμπεριείχε μεγάλη δόση τύχης και πως ο Απόλλωνας εδικαιούτο περισσότερα απ’ όσα εν τέλει εισέπραξε.

«Ήταν το αναμενόμενο δύσκολο παιχνίδι. Ο Απόλλωνας δεν μας διευκόλυνε κι έπρεπε να τα δώσουμε όλα για τη νίκη. Στην επανάληψη καταφέραμε με τύχη να αξιοποιήσουμε τις λίγες ευκαιρίες μας», δήλωσε ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος της Μπορούσια, Πάτρικ Χέρμαν.
«Σίγουρα δεν ήταν το καλύτερο παιχνίδι μας και το ξέρουμε. Δεν είναι τόσο εύκολο να παίζεις εδώ. Πολλοί σκέφτονταν μετά το 5-0 ότι θα έρθουμε στην Κύπρο και θα πάρουμε μια εξ ίσου ευρεία νίκη. Όμως και στο χθεσινό 0-1 του ΑΠΟΕΛ από την Παρί στο Τσάμπιονς Λιγκ κατέστη εμφανές ότι στο κυπριακό πρωτάθλημα δεν παίζουν ανυπόληπτες ομάδες», υπογράμμισε ο Τόνι Γιάντσκε.

Έπαινος Φαβρ σε Αντόνε
Παράσημο τακτικής απένειμε ο Λουσιέν Φαβρ στον Ιοάν Αντόνε για το στήσιμο του Απόλλωνα χθες στο ΓΣΠ. Ο έπαινος έχει ιδιαίτερη αξία, καθώς στη Γερμανία ο Ελβετός τεχνικός της Γκλάντμπαχ θεωρείται γκραν μετρ σε θέματα τακτικής, όπως πρόσφατα απέδειξε και με το 0-0 απέναντι στην Μπάγερν.
«Ήταν ένα παιχνίδι πολύ σκληρής δουλειάς. Ο Απόλλωνας έπαιξε 4-5-1 και αμύνθηκε πολύ καλά, με αποτέλεσμα να μας δυσκολέψει ιδιαίτερα. Ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο δεν βρήκαμε πρακτικά ουδέν κενό, διότι ο συνάδελφός μου στον αντίπαλο πάγκο κατάφερε να αναλύσει άριστα το παιχνίδι μας», παραδέχτηκε ο Φαβρ.

«Άξιζε την ισοπαλία»
Από πλευράς γερμανικού Τύπου το έγκυρο kicker έγραψε στην ανάλυση της χθεσινής αναμέτρησης: Όποιος πίστεψε ότι η κεφαλιά του Χργκότα στο 18’ θα ήταν η απαρχή του επιθετικού παιχνιδιού των «πουλαριών», έσφαλε. Η ομάδα του Φαβρ ήταν όλο και λιγότερο συγκεντρωμένη κι επιρρεπής. Ο Απόλλων αντιθέτως εκμεταλλεύτηκε τους χώρους και τις λανθασμένες πάσες και έφτασε στη δημιουργία ευκαιριών, όμως ο Γκιέ-Γκιέ λάθεψε ελάχιστα στο 24’ και στο 32’, ενώ εκατοστά δίπλα από το δοκάρι πέρασε μακρινό σουτ του Μεριέμ (39’). Έτσι τα «πουλάρια» πήγαν στο ημίχρονο μ’ ένα τυχερό (!) 0-0.
Ακόμη και μετά το τέρμα του Ράφαελ, τη διπλή ατυχία του Απόλλωνα με τους τραυματισμούς των Στυλιανού και Μούλντερ και την είσοδο των Χέρμαν και Χαν η Γκλάντμπαχ παρέμεινε ακίνδυνη και η αίσθηση ήταν πως οι Κύπριοι με τις πιο οργανωμένες επιθέσεις τους μπορούσαν κάλλιστα να της βάλουν τρικλοποδιά. Στις καθυστερήσεις ο Ούγο Λόπεθ σπατάλησε τη μεγαλύτερη ευκαιρία και οι οικοδεσπότες δεν έφτασαν στην ισοφάριση, η οποία με βάση την κακή απόδοση της Γκλάντμπαχ θα ήταν απόλυτα δίκαιη.

Από την πλευρά της η BILD τόνισε: «Αυτή δεν είναι η Γκλάντμπαχ, την οποία ξέρουμε ως διώκτη της Μπάγερν. Η ομάδα του Φαβρ επικράτησε μεν 2-0 του Απόλλωνα στην Κύπρο, αλλά δεν έπαιξε μπάλα. Ούτε η επικράτηση κάνει την απόδοση να φαίνεται καλύτερη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου