Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

ΑΕΛ: Πότε θα λιώσει η κασέτα;

Με τη συμπλήρωση οκτώ αγωνιστικών η ΑΕΛ έχει τρεις νίκες. Στα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια έχει μετρήσει τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες. Από τις μοιρασιές ως θετικό αποτέλεσμα αναγνωρίζεται πανταχόθεν το 0-0 με τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ. Ας ανατρέξουμε συνεπώς στην ανάλυση του Ιβάιλο Πέτεφ μετά από κάθε ένα από τα υπόλοιπα τέσσερα ανάποδα αποτελέσματα για την ομάδα του.
«Δεν παίξαμε καλά και κάναμε πολλά λάθη. Όταν χάνεις ευκαιρίες και εύκολα γκολ, τότε θα τιμωρηθείς. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Χάσαμε δύο βαθμούς και τώρα με τη διακοπή του πρωταθλήματος θα πρέπει να δουλέψουμε για να παρουσιαστούμε καλύτεροι στη συνέχεια». Η ανάλυση τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου μετά το εντός έδρας 2-2 με τον Εθνικό Άχνας.

«Η διαφορά ήταν μεταξύ των λαθών που έκαναν οι παίκτες μας και οι παίκτες του Απόλλωνα στην άμυνα. Εμείς κάναμε δύο πολύ εύκολα λάθη και δεχθήκαμε δύο γκολ, ενώ χάσαμε μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρουμε». Η ανάλυση τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου μετά το εντός έδρας 1-2 από Απόλλωνα.
«Δεχθήκαμε ένα εύκολο γκολ. Αυτό το παιχνίδι πρέπει να μας γίνει μάθημα για να δούμε πού κάναμε λάθη και στον επόμενο αγώνα να βελτιωθούμε για να κερδίσουμε». Η ανάλυση το Σάββατο 25 Οκτωβρίου μετά το εκτός έδρας 1-1 με την ΑΕΚ (και την κατά γενική ομολογία χειρότερη εμφάνιση της ομάδας του στο πρωτάθλημα).
«Χάσαμε πάρα πολλές ευκαιρίες στην επίθεση και κάναμε πολλά λάθη στην άμυνα. Όπως στο προηγούμενο παιχνίδι, πάλι κάναμε δύο τραγικά λάθη και δώσαμε την ευκαιρία στον Ερμή να προηγηθεί. Από ένα τραγικό λάθος δεχθήκαμε κόκκινη κάρτα. Μετά κάναμε τραγικό λάθος και στο τρίτο τέρμα. Η γνώμη μου είναι ότι εμείς δώσαμε τους τρεις βαθμούς στον Ερμή. Η ομάδα του Ερμή περίμενε τα δικά μας λάθη και τα εκμεταλλεύτηκε. Και όταν δεν μπορείς να σκοράρεις στις ευκαιρίες που βρίσκεις και κάνεις λάθη στην άμυνα είναι πολύ φυσικό να χάσεις». Η ανάλυση χθες μετά το εντός έδρας 2-3 από τον Ερμή.
Να το συνοψίσουμε και να το κάνουμε… δεκάρικα; Μετά από κάθε απώλεια βαθμών της ΑΕΛ ο Βούλγαρος βάζει σε επανάληψη την ίδια κασέτα: κάναμε πολλά και τραγικά λάθη, εμείς δώσαμε τους βαθμούς στον αντίπαλο, πρέπει να διορθωθούμε στη συνέχεια. Πέραν του ότι εξαντλεί την ανάλυσή του στην καταγραφή του προφανούς (σ.σ. το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι λαθών, από τα οποία προκύπτει η συντριπτική πλειονότητα των τερμάτων) ο 39χρονος δηλαδή δεν έχει μπει μέχρι σήμερα στον κόπο να εξηγήσει γιατί -έπειτα από δύο μήνες από την πρώτη απώλεια βαθμών και μια μίνι προετοιμασία τριών εβδομάδων στη διάρκεια της διακοπής- η ομάδα του εξακολουθεί να εμφανίζει τις παθογένειες που είχε στο ξεκίνημα της περιόδου.

Αποφεύγει επίσης να αναλύσει τι έχει πράξει ο ίδιος στη διάρκεια αυτού του διαστήματος, προκειμένου να επέλθει η επιθυμητή βελτίωση της ομάδας του σε επίπεδο διεκδικήτριας του τίτλου. Διότι όποιοι κι αν παίζουν, όπως κι αν παίζουν, το σκηνικό δεν αλλάζει. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι τέτοια και, μοιραία, κάποια στιγμή η λεκτική ανάληψη της ευθύνης εκ μέρους του προπονητή θα πρέπει να γίνει και έμπρακτη. Είτε με τη διόρθωση των κακώς κειμένων είτε με την αποχώρησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου