Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Απόλλων: Η «εξάντληση» του ρόστερ

Το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής ο Απόλλων έχει τη δυνατότητα να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στο βαθμολογικό πίνακα. Ανεξαρτήτως του αν θα την αξιοποιήσει, αν δηλαδή καταφέρει να υποτάξει τον νυν πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ, ο σύλλογος της Λεμεσού φαίνεται να έχει μετατρέψει ήδη ένα σημαντικό μάθημα από την περασμένη περίοδο σε σημαντικό εφόδιο για την υλοποίηση του στόχου του στο τρέχον πρωτάθλημα.

Ποιο είναι αυτό; Η αξιοποίηση του ρόστερ στο πλήρες βάθος του. Στο έμψυχο δυναμικό των «κυανολεύκων» αυτήν τη σεζόν δεν υπάρχουν ποδοσφαιριστές απλώς για να γεμίζουν την αποστολή. Όλοι παρέμειναν ή αποκτήθηκαν, προκειμένου να συνεισφέρουν, και αυτή η λογική και νοοτροπία διέπει τον Ιοάν Αντόνε, ακριβώς όπως και τον προκάτοχό του Χριστάκη Χριστοφόρου.
Το μοίρασμα της τράπουλας αποδεικνύεται εύκολα. Μετά από εννέα αγωνιστικές ο Απόλλων έχει χρησιμοποιήσει ήδη 21 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων μόλις τρεις (Γκριγκόρε, Ρόσα και Γκιέ-Γκιέ) δεν έχουν ούτε μία συμμετοχή ως βασικοί. Τα αίτια μάλιστα δεν έχουν να κάνουν με την αξία τους, αλλά με τους τραυματισμούς ή την αργοπορημένη ένταξή τους στην ομάδα.
Οι ίδιοι λόγοι δεν έχουν επιτρέψει μέχρι στιγμής να μετρήσουν χρόνο συμμετοχής και οι Ιντζίδης, Αντωνίου, Κυριάκου και Ολίνγκα, ωστόσο και η δική τους σειρά πλησιάζει. Μ’ εξαίρεση τον τελευταίο, ο οποίος ταλαιπωρείται από τραυματισμό, οι υπόλοιποι εκτιμάται ότι θα πάρουν την ευκαιρία τους στο σημερινό φιλικό με την ΑΕΖ στο Ζακάκι.
Ο Αντόνε έχει αποδείξει με το «καλημέρα» της ανάληψης των καθηκόντων του πως δεν έχει κολλήματα, φραγμούς και ενδοιασμούς, αλλά ότι επιλέγει όποιον θεωρεί καλύτερο και καταλληλότερο. Αν λοιπόν οι νεαροί αδράξουν την ευκαιρία, είναι πολύ πιθανό μέχρι το τέλος του α’ γύρου ο Απόλλωνας να έχει εξαντλήσει όλο το έμψυχο δυναμικό του, ήτοι να έχει χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο ποδοσφαιριστή (πλην πιθανότατα των αναπληρωματικών τερματοφυλάκων Ιντί και Φανή).

Αν εξελιχθούν έτσι τα πράγματα, τότε ο Ρουμάνος προπονητής θα έχει την ευκαιρία αφ’ ενός να δείξει την ικανότητά του στη διαχείριση του ρόστερ, αφ’ ετέρου να βγάλει αξιόπιστα συμπεράσματα για το πόσες ενισχύσεις και σε ποιες θέσεις χρειάζεται η ομάδα του τον Ιανουάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου