Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΟΕΛ: Μια βραδιά για… λήθη!

Τουλάχιστον αυτή τη φορά εξέλειψε το παράπονο ότι η ομάδα εισέπραξε λιγότερα απ’ όσα κατέθεσε στον αγωνιστικό χώρο. Σε αντίθεση με τα πρώτα τρία παιχνίδια στον έκτο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, στο «Παρκ ντε Πρενς» ο ΑΠΟΕΛ δεν άξιζε κάτι παραπάνω απ’ ό,τι τελικά πήρε. Τουναντίον είναι η Παρί εκείνη που νομιμοποιείται να… γκρινιάζει ότι το 1-0 παραείναι φτωχό για να αντικατοπτρίσει τη χθεσινή υπεροχή της έναντι των «γαλαζοκιτρίνων».

Με τη σοφία που χαρίζει η (χρονική) απόσταση από το γεγονός (το παιχνίδι) αντιλαμβάνεται κάποιος ότι η μεγαλύτερη αλήθεια ειπώθηκε από τον Γιώργο Δώνη στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης. «Είχαμε τη μεγάλη ευκαιρία μας στο ΓΣΠ, αυτή τη φορά η Παρί θα είναι πιο υποψιασμένη», είχε προειδοποιήσει ο τεχνικός των πρωταθλητών.
Αποδείχθηκε ότι το… ψύλλιασμα των Γάλλων δεν ήταν ο μοναδικός άσος στο μανίκι τους. «Αν δεν σκοράρουμε γρήγορα, θα είναι δύσκολο να νικήσουμε», υπογράμμιζε -επίσης την Τρίτη- ο Λοράν Μπλαν και οι παίκτες του φρόντισαν να σκοράρουν με την πρώτη τους κατεβασιά στην αντίπαλη εστία.
Όταν σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ πάνε στα σκουπίδια με το «καλησπέρα» όλα τα τακτικά πλάνα σου, το κουπί δύσκολα γυρίζει. Και για να συμβεί αυτό, πρέπει να συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις. Η ομάδα να έχει υψηλό αγωνιστικό ρυθμό, άριστη ψυχολογία, άδειο απουσιολόγιο, τους παίκτες-κλειδιά σε φόρμα.
Εξαιρουμένης της ψυχολογίας ο ΑΠΟΕΛ δεν πληρούσε χθες άλλη προϋπόθεση. Τουναντίον είχε σε κακή βραδιά παίκτες και προπονητή. Πέραν της τακτικής υπήρξαν και επιλογές στο αρχικό σχήμα που δεν «περπάτησαν», ενώ και οι νεοεισελθόντες απέτυχαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και να αλλάξουν τον ρουν του αγώνα.
Σε αρκετούς παίκτες φάνηκε η αγωνιστική απραξία ή τα προβλήματα τραυματισμών των περασμένων εβδομάδων, σε άλλους ήταν εμφανής η αδυναμία να αρθούν στα συνηθισμένα υψηλά στάνταρ απόδοσης. Τούτων δοθέντων είναι μάλλον ευτύχημα ότι η φλυαρία, η επιπολαιότητα και η αναποτελεσματικότητα των Παριζιάνων κράτησαν το σκορ της ήττας σε απόλυτα διαχειρίσιμα επίπεδα από πλευράς ψυχολογίας.

Ακόμη κι ένας ειδικός στην εξαγωγή ξυγκιού από τη… μύγα μάλλον θα συναντούσε τεράστιες δυσκολίες στην εξεύρεση άλλων θετικών στοιχείων για τον ΑΠΟΕΛ στο χθεσινό παιχνίδι. Στην πόλη του Φωτός οι «γαλαζοκίτρινοι» υπέστησαν το πρώτο τους μπλακ άουτ στη διοργάνωση και όσο πιο γρήγορα το ξεχάσουν, τόσο το καλύτερο. Λογικά δεν θα πρέπει να τους είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου