Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Ανόρθωση: «Χτίζει» χαρακτήρα

Εν τέλει η πιο ευρεία, άνετη και κυριαρχική νίκη της Ανόρθωσης στο τρέχον πρωτάθλημα έμελλε να έρθει απέναντι σ’ έναν από τους θεωρητικά πιο άβολους για την ίδια αντιπάλους. Η «δυσκοίλια» στην παραγωγή και στο τελείωμα των φάσεων «Κυρία» εμφανίστηκε άκρως ευφάνταστη και αποτελεσματική στο «Μακάρειο», όπου για δεύτερο συναπτό εκτός έδρας παιχνίδι έδειξε ότι αρχίζει σιγά-σιγά να «χτίζει» χαρακτήρα.
Αν το 3-2 στο «Αμμόχωστος» επί της Νέας Σαλαμίνας ήταν καθοριστικό ως δήλωση ότι η ομάδα του Αντρέ Πάους έχει την ικανότητα να παίρνει αποτελέσματα και μακριά από το «Αντώνης Παπαδόπουλος», το 4-0 επί της Δόξας ήρθε ως η πρέπουσα αντίδραση-απάντηση στην εντός έδρας ισοπαλία απέναντι στον Εθνικό Άχνας που είχε θέσει εκ νέου υπό αμφισβήτηση τη δυναμική της Ανόρθωσης.

Η τελευταία βγήκε διπλά ωφελημένη από την (γκάφα και την) απουσία του Σαμπάλα, καθώς η μεν μετακίνηση του Μακρή στην κορυφή της επίθεσης κατέδειξε ότι για τη συγκεκριμένη θέση υπάρχει κι άλλη επιλογή πλην του Γιακοβένκο και του Λετονού, η δε παρουσία του Εντέ στο αριστερό άκρο συνοδεύτηκε από την εδώ και καιρό καλύτερη εμφάνισή του και τη συμμετοχή του στο τρίτο τέρμα της ομάδας του.
Στα κέρδη της «Κυρίας» καταγράφηκαν επίσης η εξαιρετική πληθωρική και μεστή παρουσία του Λαΐφη, ο οποίος έδειξε ότι -εκτός από ανασταλτικές- διαθέτει και οργανωτικές και εκτελεστικές αρετές, οι καίριες επεμβάσεις του Καμίνσκι μετά το 1-0 και το 2-0, η νέα ουσιαστική εμφάνιση του Κάλβο και ο…. Πάους.
Ο Ολλανδός πιστώνεται και την κατάστρωση του ιδανικού πλάνου από πλευράς τακτικής (σ.σ. υποδειγματικό άπλωμα του παιχνιδιού της ομάδας του στα άκρα, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ρηγμάτων και κενών χώρων στην άμυνα της οικοδέσποινας) αλλά και την απόφασή του στην υπόθεση Σαμπάλα, τον οποίο εν τη απουσία του Γιακοβένκο χρειαζόταν διπλά.
Ο Πάους, ωστόσο, έκρινε ορθώς ότι η εμπέδωση πειθαρχίας στα αποδυτήρια αξίζει (πολύ) περισσότερο από μια (οποιαδήποτε) νίκη και τον άφησε στον πάγκο. Υπό αυτό το πρίσμα, το αποτέλεσμα, η έκταση του σκορ και η εμφάνιση της ομάδας του αποτέλεσαν την πολλαπλή δικαίωση του τεχνικού της Ανόρθωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου