Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

ΑΠΟΕΛ: Δίκοπο μαχαίρι η υπομονή


Όσο κι αν επιχειρείται να περάσει σε δεύτερο πλάνο, ο μετεγγραφικός σχεδιασμός του ΑΠΟΕΛ δεν προχωρά με τους ρυθμό που θα ευχόταν η τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο Γιώργος Δώνης δεν είναι ο μόνος που αντιλαμβάνεται ότι ο οργανωτής και ο επιθετικός είναι κομμάτια-κλειδιά στο ρόστερ της νέας περιόδου, ωστόσο ακόμη και μετά την έναρξη του βασικού σταδίου της προετοιμασίας οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές όχι μόνον δεν βρίσκονται στην Πολωνία, αλλά δεν έχουν καν έρθει σε κατ’ αρχήν συμφωνία με τους «γαλαζοκιτρίνους».
Οι ιθύνοντες των τελευταίων διατείνονται πως ευρίσκονται σε επαφές με τους επιθυμητούς υποψηφίους και ότι έχουν και εναλλακτικές λύσεις, ωστόσο δεν περνά απαρατήρητο ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συντηρούνται στην επικαιρότητα τα ονόματα και του Ραφίκ Τζεμπούρ και του Τόμας ντε Βινσέντι. Ενδεχομένως ο Αλγερινός επιθετικός και ο Αργεντινός οργανωτής να αποτελούν τις ιδεατές λύσεις για τον προπονητή του ΑΠΟΕΛ, όμως αυτή η υπομονή και η επιμονή στις περιπτώσεις τους έχει δύο όψεις.
Αν είναι μια κίνηση στρατηγικής που στο τέλος θα αποφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, τότε όλα καλά. Η συγκεκριμένη στάση όμως μπορεί να ερμηνευτεί από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και ως έλλειψη ισάξιας εναλλακτικής και ως μοχλός πίεσης αναφορικά με τα οικονομικά ανταλλάγματα της συμφωνίας. Τόσο στη μία όσο και στην άλλη περίπτωση, ο χρόνος προς τις πρώτες επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας τρέχει αδιάκοπα. Και η είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ υπενθυμίζεται πως είναι (αγωνιστικά και οικονομικά) κεφαλαιώδης στόχος εν όψει της επερχόμενης περιόδου. Το παραδέχτηκε, μόλις χθες, ο (εορτάζων σήμερα) Γιώργος Εφραίμ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου