Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Οριόλ: ένα αχρείαστο σίριαλ



Εν μέσω του γενικότερου ενθουσιασμού που (δικαιολογημένα) προκάλεσε η κίνηση-ματ με την απόκτηση του Μάρκο Ταγκμπατζούμι ίσως είναι το τελευταίο που στην ΑΕΛ θέλουν και περιμένουν ν’ ακούσουν, ωστόσο όσος έπαινος αρμόζει στη διοίκηση για τη μετεγγραφή του 26χρονου Νιγηριανού επιθετικού άλλος τόσος ψόγος της πρέπει για το χειρισμό της υπόθεσης Εντού Οριόλ.

Η μη δήλωση του Ισπανού στη λίστα για τα παιχνίδια με τη Ζενίτ στον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ είναι απλώς το πιο πρόσφατο επεισόδιο στο σίριαλ «Μένει ή φεύγει ο Οριόλ;» Πριν ακόμη ξεκινήσει η προετοιμασία το δεδομένο ήταν πως ο παίκτης είχε συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο, που η ΑΕΛ δεν ήθελε να το πληρώσει. Ο Ισπανός δεν ήταν διατεθειμένος να αποχωρήσει ή να μειώσει τις απαιτήσεις του και άρχισε να συμμετέχει κανονικά στις προπονήσεις, ταξίδεψε στην Αγγλία, χρίστηκε σκόρερ στα φιλικά προετοιμασίας και από τους «γαλαζοκίτρινους» έβγαινε προς τα έξω πως ουδέποτε υπήρξε θέμα αποχώρησής του.
Και φτάσαμε στο παρά πέντε των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων με τα ρεπορτάζ να συμφωνούν πως ο Ιβάιλο Πέτεφ θέλει ακόμη μια ενίσχυση στην επιθετική γραμμή (Σαλίχι;) και ότι ο όποιος νεοφερμένος θα σηματοδοτήσει την απομάκρυνση του Οριόλ, ο οποίος είναι (ξανά) εκτός πλάνων της τεχνικής ηγεσίας! Και ακριβώς όπως και το πρώτο διάστημα, ο Ισπανός εμφανιζόταν αρχικά διατεθειμένος να συναινέσει σε μια τέτοια εξέλιξη, αλλά στην πορεία άλλαξε γνώμη και προβάλλει αντιρρήσεις και εμπόδια.
Προφανώς ο ίδιος φέρει τη μικρότερη ευθύνη γι’ αυτό το σίριαλ. Η τεχνική ηγεσία όφειλε από την πρώτη μέρα να είχε ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της αναφορικά με τον ποδοσφαιριστή και η διοίκηση όφειλε από την πρώτη μέρα να είχε φροντίσει να βρει μια λύση, άμεση και οριστική. Αντ’ αυτού τα πράγματα πήραν τέτοια τροπή, ώστε σήμερα να μην μπορεί να δρέπει μόνον τους καρπούς από το colpo grosso με τον Ταγκμπατζούμι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου