Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Γυρίζει ο τροχός στην Ανόρθωση;



«Έλλειψη χρημάτων, παύση εμπορίου», ορίζει ένας πανάρχαιος κανόνας της αγοράς που ισχύει στο ακέραιο (και) για την Ανόρθωση. Τα επεισόδια στην επίσημη πρώτη της «Κυρίας» ασφαλώς λειτούργησαν (και λειτουργούν) αποτρεπτικά για αρκετούς μετεγγραφικούς στόχους, όμως -ας είμαστε ειλικρινείς- το μεγαλύτερο αγκάθι στον τομέα της ενίσχυσης είναι τα πενιχρά συμβόλαια που (εξ ανάγκης) προσφέρει το σωματείο στους επιθυμητούς υποψηφίους.

Εξ ίσου γνωστό είναι πως το ποδοσφαιρικό καλοκαίρι είναι μια πολύ ζόρικη περίοδος για τα ταμεία των πλείστων σωματείων. Για την Ανόρθωση ακόμη περισσότερο, αφού για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια αυτό το καλοκαίρι τη βρίσκει και εκτός Ευρώπης. Η απώλεια εσόδων από τη συμμετοχής στις διοργανώσεις της UEFA (έστω κι αν εσχάτως δεν ήταν ιδιαίτερα πολλά ένεκα των πρόωρων και ταπεινωτικών αποκλεισμών) συμπεριλαμβάνεται στις βασικές αιτίες που η «Κυρία» έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής τις λιγότερες προσθήκες σε σύγκριση με τις υπόλοιπες διεκδικήτριες του τίτλου.
Στο ποδόσφαιρο, όμως, τα δεδομένα αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη και η επί του παρόντος αδιέξοδη κατάσταση του συλλόγου της Αμμοχώστου ενδέχεται μέσα στο βραχυπρόθεσμο μέλλον να αλλάξει (θεαματικά) προς το καλύτερο. Το «Αντώνης Παπαδόπουλος» προβάλλει ως το πιθανότερο… καταφύγιο των ποδοσφαιρικών εκπροσώπων του Ισραήλ στην Ευρώπη (σ.σ. το ΓΣΠ δεν προσφέρεται την ερχόμενη εβδομάδα ένεκα του φιλικού του ΑΠΟΕΛ με τον Εργοτέλη και του επαναληπτικού της Ομόνοιας με την Μπούντουτσνοστ) και, αν τελικά επιλεγεί, η διοίκηση της Ανόρθωσης θα εισπράξει ένα σημαντικό (όσο και εκτός προγράμματος) ποσό.
Πολλαπλάσιο αυτού του ποσού θα είναι το όφελος από την επικύρωση της συμφωνίας για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, καθώς η Cytavision προσφέρει έξι εκατομμύρια ευρώ για την πενταετία (2014-19). Προς τούτο, φυσικά, μένει να ξεκαθαρίσει αφ’ ενός αν η Ανόρθωση είχε συμβόλαιο με την LTV ως το 2016 ή μέχρι το 2019, αφ’ ετέρου αν υπάρχει νομική διέξοδος από την κατ’ αρχήν συμφωνία με την πλατφόρμα της ΚΟΠ.
Αν ξεπεραστούν οι σκόπελοι και η Ανόρθωση επισφραγίσει την -ιδιαίτερα προσοδοφόρα για τα δεδομένα της εποχής- τηλεοπτική συμφωνία, τότε θα αποκτήσει ρευστότητα ικανή να «τρέξει» τον μετεγγραφικό σχεδιασμό σε πολύ πιο γρήγορο ρυθμό λύνοντας τα χέρια τόσο του Τεντ φαν Λέουβεν όσο και του Αντρέ Πάους. Για την ώρα τόσο η έλευση των Ισραηλινών όσο και το deal με τη Cytavision είναι απλώς ευοίωνες προοπτικές. Σύντομα στην Ανόρθωση θα γνωρίζουν αν θα αποδειχθούν και «μάννα εξ ουρανού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου