Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Η σημασία του καλού ποδαρικού



Εν μέσω ακόμη μιας μεγάλης προσπάθειας για την οικονομική επιβίωση του σωματείου και της πλειάδας των μετεγγραφικών κινήσεων η επικείμενη ευρωπαϊκή υποχρέωση της Ομόνοιας έχει περάσει μέχρι σήμερα σε δεύτερο πλάνο. Αυτή τουλάχιστον είναι η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω και ευχής έργον θα είναι να μην επικρατεί και στα αποδυτήρια των «πρασίνων».

Οι τελευταίοι έχουν πολλά να κερδίσουν ή να χάσουν ανάλογα με την έκβαση της αναμέτρησης στο Μαυροβούνιο και κατ’ επέκταση των διπλών αγώνων με την Μπούντσουτσνοστ. Το παιχνίδι της Πέμπτης είναι το πρώτο επίσημο της νέας αγωνιστικής περιόδου για την ομάδα του Κώστα Καϊάφα και ουδείς θέλει να σκέπτεται ένα ποδαρικό με το αριστερό. Μια μεστή εμφάνιση και ένα καλό αποτέλεσμα, τουναντίον, είναι ικανά να δώσουν αυτοπεποίθηση στους παίκτες, περαιτέρω πίστωση χρόνου στον  προπονητή και ενθουσιασμό (που μπορεί να μεταφραστεί σε αυξημένη προσέλευση, άρα και αντίστοιχο οικονομικό όφελος) εν όψει του επαναληπτικού στον κόσμο.
Επιπροσθέτως έπειτα από μια σειρά απογοητευτικών ευρωπαϊκών εμφανίσεων και ταπεινωτικών αποκλεισμών έχει έρθει πια το πλήρωμα του χρόνου (και) για την Ομόνοια να χτίσει ξανά ένα πιο αξιόπιστο ευρωπαϊκό προφίλ συμβάλλοντας τόσο στη βελτίωση του δικού της συντελεστή όσο και στη βαθμοθηρία της Κύπρου στην κατάταξη πενταετίας της UEFA.
Τη σημασία όλων των προαναφερθέντων υπογραμμίζει η προοπτική μιας αρνητικής εξέλιξης στα παιχνίδια με την Μπούντσουτσνοστ. Ενδεχόμενος αποκλεισμός θα σκορπίσει απογοήτευση, θα σπείρει την εντύπωση πως και αυτή η προσπάθεια αναδιοργάνωσης της ομάδας είναι «μία από τα ίδια», θα επιφέρει αμφισβήτηση και απογοήτευση και θα βάλει μπουρλότο στην πορεία της προετοιμασίας, αφού -πάνω που η ομάδα θα έχει αρχίσει να ανεβάζει στροφές- θα μείνει χωρίς επίσημα παιχνίδια για ένα μήνα, ο οποίος θα μετατραπεί σε μια δεύτερη, μακρά περίοδο αναμονής εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου