Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Εξανέμισαν και το πλεονέκτημα



«Χορηγοί, που συζητούσαν μαζί μας, έχουν ήδη αποσύρει οριστικά και αμετάκλητα το ενδιαφέρον τους. Παίκτες, που ήταν έτοιμοι να υπογράψουν με το Σωματείο μας, προτίμησαν άλλες ομάδες. Απλός κόσμος μας στέλνει μηνύματα ότι δεν θα αγοράσει εισιτήριο διαρκείας».
Μέσα σε μια περιεκτική απαρίθμηση ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, Χρίστος Πουλλαΐδης ανέδειξε ανάγλυφα και αποτελεσματικά το πλήθος και των μέγεθος των (ούτως αποκαλούμενων) παράπλευρων συνεπειών που υπέστη η Ανόρθωση ένεκα της επεισοδιακής συμπεριφοράς οπαδών της στην επίσημη πρώτη της ομάδας.

Για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί ή επιμένουν να το αγνοούν επιδεικτικά, η «Κυρία» τα τελευταία χρόνια έχει απολέσει το καλό όνομα και την ελκυστικότητά της. Υπερβολικά πρόωροι αποκλεισμοί στην Ευρώπη, απουσία εγχώριων διακρίσεων, σωρεία πρόωρων «διαζυγίων» με παίκτες και προπονητές, αρκετοί εκ των οποίων καταθέτουν αγωγές στη FIFA διεκδικώντας δεδουλευμένα ή συμφωνημένα χρήματα, λειτουργούν απωθητικά για την πλειονότητα των αξιόλογων ποδοσφαιριστών που δέχονται κρούση από την «Κυρία».
Σε αυτά έρχεται να προστεθεί τώρα και η παρατεινόμενη διαμάχη μιας μερίδας ταραξιών με την εκάστοτε διοίκηση, προκειμένου να κάνουν ακόμη πιο αποκρουστική τη δημόσια εικόνα του σωματείου της Αμμοχώστου, το οποίο έχει ξεπέσει στο σημείο να διαπραγματεύεται με παίκτης από τη… Μάλτα! Όλα τα προαναφερθέντα προφανώς δεν τα συνυπολόγισαν -μπροστά στο ατομικό τους συμφέρον- όσοι αμαύρωσαν και διέκοψαν την επίσημη πρώτη.
Η σχεδόν ταυτόχρονη άρνηση των Μποργκ και Μπικέι να ενταχθούν στο δυναμικό της Ανόρθωσης ήταν απλώς η επίρρωση της λαϊκής θυμοσοφίας «ενός κακού μύρια έπονται». Μόνο που κατ’ αυτόν τον τρόπο η «Κυρία» οδεύει ολοταχώς να σπαταλήσει το μοναδικό συγκριτικό πλεονέκτημα που είχε έναντι των ανταγωνιστών της: την απουσία ευρωπαϊκών υποχρεώσεων.
Στην ΑΕΛ της περασμένης περιόδου αυτό το πλεονέκτημα παρ’ ολίγον να αποδειχθεί κλειδί τίτλου, όμως για την Ανόρθωση που με εξαιρετικά περιορισμένο μπάτζετ επιχειρεί ένα καινούργιο ξεκίνημα (με νέο προπονητή και νέο τεχνικό διευθυντή) η σημαντική χρονοτριβή που παρατηρείται στην ολοκλήρωση του μετεγγραφικού σχεδιασμού σε συνδυασμό με το ξεκίνημα-Γολγοθάς στη νέα σεζόν υπονομεύουν από τώρα αυτήν την προσπάθεια και απειλούν να την τινάξουν εξ αρχής στον αέρα.
Μάλλον αυτό είχε κατά νου και ο Χρίστος Πουλλαΐδης αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να ήταν υποκινούμενοι όσοι το περασμένο Σάββατο δημιούργησαν επεισόδια που αποδείχθηκαν αλάτι στις πληγές του σωματείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου