Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Το μέγα στοίχημα της ΑΕΛ



«Το κυπριακό πρωτάθλημα αρχίζει στις 23 Αυγούστου, αυτό σημαίνει ότι η ΑΕΛ είναι μια ομάδα υπό κατασκευή και μπορεί να υπάρξει ο παράγοντας της έκπληξης, γι’ αυτό πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τα πάντα». Υπογραφή: Αντρέ Βίλας Μπόας.
Είτε το πίστευε ειλικρινά ο Πορτογάλος τεχνικός της Ζενίτ είτε όχι, η ουσία δεν αλλάζει. Η ΑΕΛ είναι όντως μια ομάδα υπό κατασκευή και αυτό πιστοποιείται και μέσω των ρεπορτάζ, τα οποία συμφωνούν πως στην αποψινή ενδεκάδα των «γαλαζοκιτρίνων» οι νεοφερμένοι θα είναι περισσότεροι από τους παλιούς.

Αν μάλιστα οι άρτι νεοφερμένοι Παλαθουέλος και Ταγκμπατζούμι προτιμηθούν από τον Ιβάιλο Πέτεφ (έναντι των Γκουιντελέγε και Ντανιελζίνιο αντιστοίχως), τότε η ενδεκάδα της ΑΕΛ θα έχει την ομοιογένεια και τους αυτοματισμούς ορισμένων… προπονήσεων (ούτε καν αγώνων). Ας μην ξεχνάμε ότι ο Φεγκρούς έχασε την προετοιμασία στην Αγγλία, άρα το πιθανότερο είναι να μην συνεννοείται ακόμη με κλειστά μάτια με τους αμυντικούς του.
Και αν για τη χρησιμοποίηση των Παλαθουέλος και Ταγκμπατζούμι ο Πέτεφ έχει απλώς να κρίνει αν η ποιότητά τους μπορεί να υπερκαλύψει τον ελλιπή βαθμό ετοιμότητας και αντοχής, για την τύχη της ΑΕΛ στο αποψινό παιχνίδι το μέγα στοίχημα είναι αν και πώς θα καταφέρει να «μασκαρέψει» την απουσία ομοιογένειας. Ιδίως απέναντι σε μια ομάδα που, αν δεν της βγουν οι φάσεις μέσα από το παιχνίδι, διαθέτει μονάδες ικανές να κάνουν τη διαφορά με ατομικές ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου