Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Η «ομπρέλα» του Καϊάφα



Συγκαταλέγεται στους πλέον ολιγομίλητους προπονητές της α’ κατηγορίας, αλλά οι μετρημένες κουβέντες του πολύ συχνά βοηθούν τα μέγιστα στην κατανόηση της συμπεριφοράς και της δράσης του. Ο Κώστας Καϊάφας έχει δεσμευτεί στον κόσμο της Ομόνοιας για μια ομάδα που θα τρέχει και θα παλεύει ως το τελευταίο λεπτό των αγώνων της. Αυτό δεν συνέβη στον επαναληπτικό με την Μπούντουτσνοστ και οι φίλοι των «πρασίνων» δικαιολογημένα αγανάκτησαν από ένα σημείο και μετά.

Στη συνέντευξη Τύπου ωστόσο ο προπονητής του «τριφυλλιού» υπεραμύνθηκε σθεναρά του παιχνιδιού των ποδοσφαιριστών του. Προτού επισημάνει (ορθώς) ότι για μια ριζικά ανανεωμένη ομάδα που δουλεύει μαζί εδώ και μόλις ενάμιση μήνα δεν είναι ρεαλιστική απαίτηση το θεαματικό ποδόσφαιρο και το υψηλό σκορ σε κάθε παιχνίδι της, ο Καϊάφας είχε δηλώσει κατά λέξη: «Παίξαμε ακριβώς αυτό που είχαμε δουλέψει όλη την εβδομάδα και είμαι ικανοποιημένος».
Ο 40χρονος προφανώς δεν είδε κάτι διαφορετικό απ’ ό,τι όλοι όσοι ήταν στο γήπεδο ή στις οθόνες τους. Και καταφανώς ο ίδιος και οι ποδοσφαιριστές του δεν είχαν δουλέψει στις προπονήσεις το φεστιβάλ λανθασμένων μεταβιβάσεων (ακόμη και σε απόσταση λίγων μέτρων) ή τη σχεδόν μηδαμινή κίνηση χωρίς την μπάλα (όαση στον τομέα αυτό ο Γκριγκαλασβίλι). Γιατί λοιπόν αυτή η τοποθέτηση;
Διότι ο Καϊάφας στην επίσημη παρουσίαση του ρόστερ για την προσεχή περίοδο είχε στείλει ένα μήνυμα: «Αφήστε ήσυχους τους παίκτες μου. Για ό,τι δεν σας αρέσει, να επικρίνετε και να σημαδεύετε εμένα!» Σ’ αυτό το πλαίσιο ήταν απόλυτα κατανοητή η ομπρέλα προστασίας που άνοιξε για τους ποδοσφαιριστές τους μετά το πρώτο κακό παιχνίδι τους. Και είναι ακόμη πιο βέβαιο ότι στο «Ηλίας Πούλλος» ήταν ο πρώτος που τους επεσήμανε (και τους επέπληξε για) τα λάθη τους κόντρα στους Μαυροβούνιους. Το αποτέλεσμα θα διαπιστωθεί και θα κριθεί στα παιχνίδια με τη Μέταλουργκ Σκοπίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου