Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Ομόνοια: Ενέσεις εμπειρίας ελέω… Πολωνίας

Ο αριθμός εντυπωσιάζει: τις δύο δεκάδες αγγίζουν τα νέα πρόσωπα της Ομόνοιας σε σύγκριση με το ρόστερ της περασμένης περιόδου. Με το ρυθμό έλευσης παικτών στο «Ηλίας Πούλλος» το χθεσινό… ράλι (σ.σ. συμφωνία με τους Ασίς, Ποτέ, Στεπάνοφ, Κονομή και Φυλακτού) δεν θα έπρεπε να παραξενεύει.
Η αλήθεια όμως είναι πως εξέπληξε αρκετούς. Και αυτό δεν οφείλεται τόσο στην αμφισβήτηση της ποιότητας της τελευταίας φουρνιάς νεοφερμένων όσο στην εμφανιζόμενη αλλαγή πλεύσης από πλευράς Κώστα Καϊάφα. Ο τελευταίος είχε προαναγγείλει ήδη από τα πλέι οφ της περασμένης περιόδου ότι η Ομόνοια της νέας σεζόν θα είναι μια αθλητική, σκληροτράχηλη ομάδα, που θα τρέχει ακατάπαυστα.

Στο πλαίσιο αυτό ήταν απόλυτα κατανοητή όχι μόνον η ριζική αναδόμηση του ρόστερ όσο και η αξιοσημείωτη ανανέωσή του, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας έπεσε αισθητά. Σημειώνεται απλώς ότι μέχρι προχθές το «τριφύλλι» είχε αποκτήσει μόλις τρεις ποδοσφαιριστές άνω των 30 ετών (Γιωργαλλίδης, Ράμος και Γκαρθία). Και αίφνης, μέσα σε μια μέρα, οι «πράσινοι» ανανέωσαν με τον 37χρονο Ασίς και απέκτησαν τον 31χρονο Στεπάνοφ και τον 30άρη Ποτέ.
Ποιο είναι το αβίαστο συμπέρασμα; Ότι στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Πολωνία ο Καϊάφας προφανώς διαπίστωσε ότι το νεανικό του σύνολο υστερεί σε εμπειρία και, ενδεχομένως, σε ηγετικές φυσιογνωμίες. Και με την κλεψύδρα να αδειάζει εν όψει των υποχρεώσεων της ομάδας στο Γιουρόπα Λιγκ ο τεχνικός του «τριφυλλιού» οδηγήθηκε στη χθεσινή παρέκκλιση από τον μέχρι στιγμής κανόνα των μετεγγραφικών του επιλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου