Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Το καμπανάκι ήχησε νωρίς



Ένα σημαντικό πισωγύρισμα λίγο πριν την αναχώρηση για την Ιταλία δέχθηκε ο Απόλλωνας εν μέσω της προετοιμασίας του για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Οι τραυματισμοί των νεοφερμένων Ζοάο Πάουλο Αντράντε και Νικολάε Γκριγκόρε αποδείχθηκαν αρκετά σοβαροί για να τους θέσουν εκτός μάχης τόσο για το αποψινό φιλικό με την Ανόρθωση όσο και για το πρώτο παιχνίδι επί ιταλικού εδάφους, αυτό με την Καλλονή (26 Ιουλίου).

Δεν αποκλείεται μάλιστα ο Χριστάκης Χριστοφόρου να μη χρησιμοποιήσει ούτε τον Πορτογάλο στόπερ ούτε τον Ρουμάνο μέσο στο παιχνίδι με την Πράτο, προκειμένου να τους έχει έτοιμους για τα πιο δυνατά τεστ, αυτά με τις ιταλικές Παλέρμο (2/8) και Κάλιαρι (6/8). Ανεξαρτήτως του τι θα αποφασίσει ο τεχνικός του Απόλλωνα η συγκεκριμένη αναποδιά ήρθε να καταδείξει από νωρίς την παγίδα, στην οποία κινδυνεύει να πέσει αυτή τη σεζόν η ομάδα του.
Μέχρι στιγμής στο μετεγγραφικό παζάρι οι «γαλάζιοι» απλώς έχουν αντικαταστήσει τους αποχωρήσαντες από το ρόστερ τους και μοιάζουν να ποντάρουν όλα τους τα λεφτά στο ότι οι νεοφερμένοι θα αποδειχθούν ποιοτικότεροι των προκατόχων τους και θα οδηγήσουν την ομάδα στην επίτευξη των μεγαλεπήβολων στόχων της.
Αυτή όμως είναι η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη είναι πως ο Απόλλωνας σε συγκεκριμένες θέσεις-κλειδιά (στόπερ, κόφτης) δεν έχει το απαιτούμενο βάθος για ομάδα πρωταθλητισμού. Εναλλακτικές υπάρχουν θεωρητικά, αλλά αφορούν παίκτες που είτε διαθέτουν λιγότερη ποιότητα από τους βασικούς είτε έχουν άλλη θέση ως φυσική τους.
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική παράμετρο, η οποία κόστισε την περασμένη περίοδο και μέχρι στιγμής δείχνει να μη λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από τους ιθύνοντες. Στη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχουν ακόμη τα χρονικά περιθώρια για να διορθωθεί το κακό. Όταν όμως ξεκινήσει η αγωνιστική περίοδος, ο Απόλλωνας θα καρδιοχτυπά και θα υποφέρει αγωνιστικά κάθε φορά που ένεκα κακοδαιμονίας (τραυματισμοί, τιμωρίες, κακή φόρμα) θα χάνει ταυτόχρονα δύο, τρεις βασικές επιλογές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου