Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

ΑΠΟΕΛ: Ο… περονόσπορος των εξτρέμ



Στη θεωρία είναι η πιο επαρκώς καλυμμένη θέση στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ. Στην πράξη αποδεικνύεται ότι οσονούπω ο ΑΠΟΕΛ ίσως χρειαστεί να καταφύγει σε… ευχέλαιο, προκειμένου να μπορεί να την καλύψει. Με την απόκτηση αυτό το καλοκαίρι των Γιώργου Εφραίμ και Άλεξ Κωνσταντίνου οι «γαλαζοκίτρινοι» εξασφάλιζαν στα χαρτιά υπεροπλία στους εξτρέμ, αφού στις θέσεις αυτές μπορούσαν να αγωνιστούν -πλην των νεοφερμένων- οι Χαραλαμπίδης, Αλωνεύτης, Αλεξάνδρου, Μαντούκα και υπό περιστάσεις οι Γκόμες και ντε Βινσέντι.

Όμως μετά τη σημερινή εξέλιξη της χειρουργικής επέμβασης του Νεκτάριου Αλεξάνδρου (πρόβλημα σκωληκοειδιτίδας) ο πρωταθλητής κινδυνεύει να εμφανιστεί στο πρώτο παιχνίδι του για τον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ μόνο μ’ έναν άκρως ετοιμοπόλεμο κλασικό εξτρέμ στην ενδεκάδα του: τον αρχηγό Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη!
Ο Κωνσταντίνου έχει τεθεί ήδη εκτός μάχης ελέω θλάσης, ο Αλωνεύτης εδώ και μήνες ταλαιπωρείται από προβλήματα που δεν του επιτρέπουν τη συμμετοχή ούτε σε φιλικά προετοιμασίας, ενώ ο Εφραίμ πραγματοποίησε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα κόντρα στην Άρκα Γκντίνια και ακόμη απέχει πολύ από το 100% της αντοχής και της αγωνιστικής ετοιμότητας.
Δεδομένου ότι ο Μαντούκα υπό τον Γιώργο Δώνη λογίζεται (και χρησιμοποιείται) ως επί το πλείστον ως επιθετικός, μένει μόνον ο Χαραλαμπίδης! Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πρώτον αποκτά πρόσθετη αξία και ιδιαιτερότητα η αποψινή συμμετοχή του Εφραίμ στο φιλικό με τον Εργοτέλη, καθώς ήδη έχουν αυξηθεί οι πιθανότητές του να χρησιμοποιηθεί ως βασικός στην Ευρώπη. Αν ο νεοφερμένος άσος δεν είναι ακόμη σε θέση να βγάλει παιχνίδι ή ο Δώνης δεν επιθυμεί να ρισκάρει, τότε ανοίγονται δύο επιλογές: είτε να παίξει αριστερά ο Μαντούκα (και είτε να παίξει ο ντε Βινσέντι στο πλευρό του Σέρινταν στο 4-4-2, είτε να γυρίσει το σύστημα σε 4-2-3-1) είτε να επιλέξει για εκείνο το ρόστερ κάποιον ποδοσφαιριστή (ντε Βινσέντι, Γκόμες) που δεν είναι η φυσική του θέση, αλλά έχει αγωνιστεί σε αυτήν την περασμένη περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου